Τετάρτη 12 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέες διαστάσεις παίρνει η μάχη για το ωράριο

Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων του εμπορίου τη συγκέντρωση που διοργανώνει την Πέμπτη, 20 του μήνα, στις 4μμ στο κεντρικό κατάστημα "Κωτσόβολος" στην Ομόνοια. Θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της Αθήνας, που θα καταλήξει στο υπουργείο Εργασίας.

"Θα μας βρίσκουν μπροστά τους κυβέρνηση και εργοδότες να υπερασπιζόμαστε την πλήρη απασχόληση, το κλείσιμο των τριών απογευμάτων και την αργία της Κυριακής", τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,στην οποία καταδικάζεται "η τακτική του "Κωτσόβολου" να φέρει αντιμέτωπους εργαζόμενους της επιχείρησης και διαδηλωτές για την εξυπηρέτηση των αντιδραστικών τους σχεδίων".

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται και η κυβέρνηση, που με τη στάση της "κρατά σε ισχύ το απάνθρωπο και αναχρονιστικό νομοθετικό πλαίσιο που καλύπτει το ωράριο, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλεμπόρων, στους οποίους δίνει το δικαίωμα να εμπαίζουν την κοινωνία στο όνομα της εξυπηρέτησης του καταναλωτή και να "ασελγούν" πάνω στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εμποροϋπαλλήλων".

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων καλεί την κυβέρνηση να "βγει από το λήθαργό της και να σταματήσει να στηρίζει λύσεις όπως αυτή της "συμφωνίας κυρίων" που σύναψε με ανήθικους εργοδότες, που εμφανίζονται ως εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων ή ως ιδιοκτήτες αλυσίδας καταστημάτων ανάλογα με την εποχή και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ