Σάββατο 15 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγανάκτηση για την ιδιωτικοποίηση

Οι τεχνικοί της ΔΕΗ Σάμου καταγγέλλουν τη μεθόδευση εγκατάστασης ανεμογεννήτριας από ιδιώτη στο νησί, με την άδεια της ΔΕΗ

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ Σάμου για τις "αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις", που υπογράφονται για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί και στοχεύουν στη "διάλυση της πιο μεγάλης δημόσιας και κοινωνικού χαρακτήρα επιχείρησης της χώρας μας".

Το σωματείο των τεχνικών της ΔΕΗ στο νησί, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ότι δεν πρέπει να εγκριθεί η άδεια εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Οι λόγοι που επικαλείται, είναι η κάλυψη των αναγκών του νησιού από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας των δυο αιολικών πάρκων, που διατηρεί η ΔΕΗ και οι αρνητικές τεχνικές επιπτώσεις, που σχετίζονται με την παραγωγή της ενέργειας και από άλλη πηγή.

Σοβαρή κριτική ασκείται στο δικαίωμα που δίνεται σε ιδιώτες να έχουν πρόσβαση στα δίκτυα της ΔΕΗ. "Με ποιο δικαίωμα δίνετε άδεια πρόσβασης στα δίκτυα της ΔΕΗ στους ιδιώτες και τους κάνετε μετόχους, χωρίς να έχουν βάλει ούτε μία δραχμή στην περιουσία του ελληνικού λαού και μάλιστα σε μια ευαίσθητη παραμεθόριο και στρατηγικής σημασίας περιοχή;", τονίζει το σωματείο των τεχνικών, επισημαίνοντας επίσης ότι "η ΔΕΗ θα είναι υποχρεωμένη να απορροφά το σύνολο της παραγόμενης ενέργειας σε βάρος των δικών της εγκαταστάσεων".

Οι τεχνικοί της ΔΕΗ Σάμου ζητούν, η εγκατάσταση ανεμογεννήτριας, όταν κριθεί τεχνικά δυνατό, να γίνει από τη ΔΕΗ και τονίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι "είμαστε αντίθετοι με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών από ιδιώτες και είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τις προσπάθειες κυβέρνησης και διοίκησης για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με οποιοδήποτε τρόπο. Ιδίως, δε για τη Σάμο, θεωρούμε ότι θα εξελιχθεί σε οικονομικό σκάνδαλο σε βάρος της ΔΕΗ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ