Σάββατο 15 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Ξανά σε απεργία κατά του νέου μισθολογίου

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας, κατά την έναρξη της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, αποφάσισε χτες το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Σε μαζική συμμετοχή καλεί η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα"

Σε τέταρτη, κατά σειρά, απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο επικίνδυνο νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο προχωρά η ΑΔΕΔΥ.Στη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Οργάνωσης αποφασίστηκε η πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας τη μέρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.Κάλεσμα προς τους δημόσιους υπάλληλους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου και προβάλλοντας τα πραγματικά τους αιτήματα, απευθύνει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα".

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γ. Κουτσούκος,έκανε "φιλότιμη" προσπάθεια για να προχωρήσει με εύσχημο τρόπο στην αποκλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Σημειώνοντας ότι "δεν πρέπει να ηγηθούμε εκφυλιστικών φαινομένων", απέκλεισε την πρόταση για κλιμάκωση του αγώνα με 48ωρη απεργία. Εκανε λόγο για μορφές αντίδρασης που να στοχεύουν σε επιμέρους βελτιώσεις του νομοσχεδίου για το μισθολόγιο και για "κράτημα δυνάμεων", αφού βρίσκονται σε εξέλιξη το ασφαλιστικό και το θέμα των συλλογικών συμβάσεων στο δημόσιο, που "εκεί θα χρειαστεί ενωτικός αγώνας"! Τέλος, είπε ότι θα προσπαθήσει "με τη βοήθεια της παράταξης (σσ εννοούσε της ΠΑΣΚ) να υπάρξει κοινή στάση".Ο Η. Βρεττάκος,αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της Αυτόνομης Παρέμβασης, αφού πρώτα σημείωσε πως "αν δεν υπήρχε η προηγούμενη 48ωρη απεργία θα πηγαίναμε καλύτερα" (!) πρότεινε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου. Κατέληξε λέγοντας πως "ίσως μπορούσαμε να δούμε και 24ωρη απεργία, αρκεί να συμμετέχουν και οι κλάδοι που τώρα απεργούν".

Στην παρέμβασή του ο Δ. Αγκαβανάκης,αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας", τόνισε: "Νομίζω ότι σήμερα απ' αυτό το βήμα ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, λέγοντας ουσιαστικά ό,τι έγινε έγινε, επιχείρησε να "εκτελέσει" ό,τι έχει απομείνει από το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα". Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ που "αντί να συνεδριάσουμε αμέσως μετά την απεργία στις 3-4 Φλεβάρη, άφησαν να περάσουν 15 μέρες για να έρθουν τώρα και να μιλούν για αποκλιμάκωση". Σημείωσε ότι η πρόταση για συλλαλητήριο έχει τον χαρακτήρα του "κύκνειου άσματος στον αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων". Τέλος, πρότεινε την κήρυξη 48ωρης απεργίας τις μέρες έναρξης της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα προετοιμασία της απεργίας, με περιοδείες και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλιάς. "Ετοιμάζεται - τόνισε - επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, με πρώτο το ασφαλιστικό. Σε αυτό το "μαύρο" μέτωπο έχουμε υποχρέωση να αντιτάξουμε το κοινό μέτωπο εργαζομένων, μικρομεσαίων, αγροτών και ευρύτερα των λαϊκών δυνάμεων".

Ο Κ. Κόλιας,γραμματέας της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της ΔΑΚΕ πρότεινε και αυτός την κήρυξη 48ωρης απεργίας. Ο Τ. Σουλελές,ταμίας της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της ΠΑΣΚ, πήρε το λόγο και πρότεινε τελικά την κήρυξη 24ωρης απεργίας.

Η πρόταση για 48ωρη απεργία τέθηκε σε ψηφοφορία και απορρίφθηκε. Στη δεύτερη ψηφοφορία που ακολούθησε υπερψηφίστηκε η πρόταση για 24ωρη. Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα", με ανακοίνωσή της, τονίζει ότι με όλες της τις δυνάμεις θα παλέψει για την επιτυχία της απεργίας, προβάλλοντας το δικό της πλαίσιο αιτημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ