Σάββατο 15 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τσαπάγιεφ και "απόγονος"

Σάββατο σήμερα. Υπάρχει καμιά ταινία να μας παρασύρει μακριά από την καθημερινότητα; Να μας διασκεδάσει; Μια γρήγορη ματιά στο πρόγραμμα για να δούμε τι θα δούμε (...).

Από το SEVEN X στις 24.00 "Τσαπάγιεφ" των Σεργκέι και Αλεξάντερ Βασίλιεφ. Υποδειγματική ιστοριοβιογραφική ταινία, άριστο δείγμα γραφής του σοβιετικού σινεμά. Είναι η ιστορία ενός πολεμιστή, που πνίγει τα προσωπικά του αισθήματα και τα εγωιστικά του πάθη και αφοσιώνεται στην υπόθεση της χώρας του και στην υπηρεσία των συνανθρώπων του. Το σενάριο βασίζεται στο βιβλίο του Ντιμίτρι Φουρμάνοφ. Η παραγωγή είναι του 1934.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 21.15 "Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες" του Αλέκου Σακελλάριου. Η ταινία, από τις ωραιότερες και εξυπνότερες ελληνικές κωμωδίες, σατιρίζει τα μίση και τα πάθη που χωρίζουν τις οικογένειες, μίση που περνούν από γενιά σε γενιά, διχάζουν, δηλητηριάζουν, ταλαιπωρούν τα μέλη των οικογενειών τους, τα οποία θεωρούν υποχρέωσή τους να ανταποδώσουν τη βεντέτα. Ο Στέλιος Κοντογιώργης, ένας φιλήσυχος εμποροράφτης της γειτονίας, κατάγεται από ένα χωριό όπου ζει και βασιλεύει η βεντέτα. Κάποια μέρα φτάνει ξαφνικά, σε έξαλλη κατάσταση, ο θείος του από το χωριό και τον πληροφορεί ότι φτάνει στην Αθήνα (...) ο τελευταίος απόγονος των Μακρυκωσταίων, ο οποίος, φυσικά, πρέπει να πεθάνει για να ξεπλυθεί η ντροπή τους. Ομως, και οι δυο "απόγονοι" είναι άνθρωποι φιλήσυχοι και δεν έχουν σκοπό να πάρουν πίσω το αίμα τους, απλώς θέλουν να ζήσουν ήσυχα, να μακροημερεύσουν και να πεθάνουν σε βαθιά γεράματα στο κρεβάτι τους!. Να πού οι συγγενείς δεν τους αφήνουν στην ησυχία τους και με απίστευτες διηγήσεις τους κάνουν να φοβούνται ο ένας τον άλλον. Με τον Ντίνο Ηλιόπουλο και τον Κώστα Χατζηχρήστο.

Από την ΕΤ-1 στις 23.15 "Η αποστολή" του Ρόλαντ Τζόφε.

Θα μεταφερθούμε στη Νότια Αμερική και θα πάρουμε μέρος σε μια ιεραποστολή. Κάποιος Μεντόζα είναι ο μεγαλύτερος εκμεταλλευτής των Ινδιάνων. Σκότωσε και τον αδελφό του λόγω αντιζηλίας για την ίδια γυναίκα. Υπάρχει και κάποιος Γκάμπριελ, άνθρωπος της ειρήνης και της πίστης... Κάποια στιγμή, η βία των Πορτογάλων είναι τέτοια που οι ανώτεροι του τάγματος των Ιησουιτών πιέζονται να θυσιάσουν τις προσπάθειες των ιεραποστόλων.. Τότε οι δυο διαφορετικοί άνδρες θα αντιμετωπίσουν ένα δίλημμα: Να πολεμήσουν ή όχι; Ο Μεντόζα πιστεύει ως λύση τα όπλα. Ο Γκάμπριελ έχει διαφορετική γνώμη. Με τους Ρόμπερτ ντε Νίρο και Τζέρεμι Αϊρονς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ