Τρίτη 18 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 - 4
"Κόκκινη θύελλα"

Εκπληκτικοί οι ερυθρόλευκοι στο α' μέρος πήραν σπουδαία νίκη στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας και διατήρησαν τη διαφορά ασφαλείας από τον ΠΑΟ

Υγιεινό περίπατο στην Καλαμάτα έκανε χτες ο Ολυμπιακός κερδίζοντας 4 - 1 την τοπική ομάδα, διατηρώντας τη διαφορά των έξι πόντων από το δεύτερο Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες χρειάστηκε να αγωνιστούν σοβαρά και πειθαρχημένα στο πρώτο ημίχρονο όπου και διαμορφώθηκε το τελικό σκορ!

Η μαύρη θύελλα ήταν αυτή που ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και έχασε μια κλασική ευκαιρία στο 10' με τον Οφορίγκουε. Κατά τον Μπο Πέτερσον, τεχνικό των γηπεδούχων, εκεί κρίθηκε ουσιαστικά και η έκβαση του ματς. Ο χορός των γκολ για τους ερυθρόλευκους άνοιξε στο 22'. Ο Γεωργάτος βρήκε μέσα στην περιοχή το Στέλιο Γιαννακόπουλο και αυτός με έξοχο βολέ άνοιξε το σκορ. Στο 35' Γιαννακόπουλος και Νινιάδης συνδυάστηκαν θαυμάσια και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 0 - 2. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Γεωργάτου να νικήσει τον Κωνσταντόπουλο εκμεταλλευόμενος άριστα πάσα του Γκόγκιτς. Η αντίδραση της Καλαμάτας ήρθε στο 43' με κοντινό σουτ του Οφορίγκουε ύστερα από προσωρινή απόκρουση του Ελευθερόπουλου σε βολέ του Χάγκαν. Η χαρά των Μεσσήνιων δεν κράτησε για πολύ. Με τη σέντρα ο Αλέκος Αλεξανδρής με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε τον τελικό θρίαμβο του Ολυμπιακού.

Στην επανάληψη το θέαμα ένθεν και ένθεν ήταν αποκαρδιωτικό. Πραγματική αγγαρεία...

Από το νικητή άρεσαν οι Αμανατίδης (κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο το κενό του Σαμπανάτζοβιτς), Γεωργάτος, Νταμπίζας. Ο σκόρερ Οφορίγκουε και ο Μπάτζιος προσπάθησαν για την Καλαμάτα. Αψυχολόγητη η κίνηση του Πέτερσον να χρησιμοποιήσει το νεαρό Κωνσταντόπουλο κάτω από τα δοκάρια σε ένα τόσο κρίσιμο ματς. Ο μικρός ήταν εκτός παιχνιδιού.

Καλή η διαιτησία του Μάλαμα Τεβεκέλη "κιτρίνισε" τους Βαρεσάνοβιτς, Κουτσουρέ, Λάρσον, Νινιάδη, Αμανατίδη.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κωνσταντόπουλος, Κωνσταντινίδης (46' Αλβέρτης), Μπάτζιος, Ντούντου, Σακελλαρόπουλος, Μικές, Δέδες, Κουτσουρές (62' Μπλέτσας), Οφορίγκουε, Χάγκαν (62' Ντάτανσον), Λάρσον.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδης, Νταμπίζας, Αμανατίδης, Ανατολάκης, Γιαννακόπουλος (88' Σφακιανάκης), Νινιάδης, Αλεξανδρής (81' Κακλαμάνος), Γκόγκιτς (86' Καραπιάλης).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ