Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πιέζουν για κατάργηση της ονομαστικοποίησης των μετοχών

Νέος κύκλος πιέσεων, για την κατάργηση της διάταξης με την οποία καθιερώθηκε η ονομαστικοποίηση των μετοχών, άρχισε να εκδηλώνεται από τους άμεσους θιγόμενους, που κυρίως είναι μεγαλοεργολάβοι - ιδιοκτήτες τεχνικών εταιριών. Στα πλαίσια αυτά, φαίνεται ότι εντάσσεται και η σχετική δειγματοληπτική έρευνα που έκανε τον περασμένο μήνα και δημοσιοποίησε χτες η εταιρία δημοσκοπήσεων ICAP.

Η δειγματοληπτική έρευνα - που προφανώς διενεργήθηκε μετά από παραγγελία εκείνων που απαιτούν την κατάργηση του σχετικού νόμου - έγινε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ICAP, για να ..."διαπιστωθούν" τα αποτελέσματα της εφαρμογής, προ ενός έτους, του νόμου περί ονομαστικοποίησης μέχρι φυσικού προσώπου των μετοχών ανωνύμων εταιριών που μετέχουν σε διαδικασίες ανάληψης έργων του δημόσιου τομέα, ύψους πάνω από 1 δισ. δρχ.

Από τις απαντήσεις που έδωσαν σε συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο της ICAP οι διοικήσεις των εταιριών, οι οποίες υποχρεώθηκαν πριν από ένα χρόνο στην ονομαστικοποίηση των μετοχών τους, διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων ότι η εφαρμογή της διάταξης όχι μόνο δεν πέτυχε, αλλά και δημιούργησε και εξακολουθεί να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων, στις επενδύσεις και στην εν γένει ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ