Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Κ. Κουτσομύτης στο "Εναλλάξ"

Ο σκηνοθέτης Κώστας Κουτσομύτης φιλοξενείται στο τηλεπεριοδικό του "902" "Εναλλάξ", που και σήμερα η "ύλη" του παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Κώστας Κουτσομύτης μάς μιλάει για το τηλεοπτικό και κινηματογραφικό του έργο. Για τη μεταφορά στη μικρή και μεγάλη οθόνη λογοτεχνικών έργων, που γνώρισαν και γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Μεταξύ αυτών τα "Βαμμένα κόκκινα μαλλιά" του Κώστα Μουρσελά, η "Πρόβα νυφικού" και ο "Μεγάλος θυμός" της Ντόρας Γιαννακοπούλου, που ο σκηνοθέτης τα μετέφερε στη μικρή οθόνη. Ο Κώστας Κουτσομύτης αναφέρεται, επίσης, στα μελλοντικά του σχέδια.

Στις επόμενες "σελίδες" η Κατερίνα Καρούσου μάς μιλάει και μας παρουσιάζει τα καπέλα της. Μουσική συντροφιά με τραγούδια του "νέου κύματος" θα μας κρατήσουν τρεις από τους αντιπροσωπευτικότερους ερμηνευτές του, η Καίτη Χωματά,η Πόπη Αστεριάδη και ο Μιχάλης Βιολάρης.Η κάμερα της εκπομπής στη συνέχεια θα βρεθεί στο θέατρο "Τεχνοχώρος". Θα παρακολουθήσουμε αποσπάσματα από το θεατρικό έργο του Ευγένιου Λαμπίς "Καπέλο από ψάθα Ιταλίας",σε σκηνοθεσία του Γ. Κακλέα.

Αυτή τη βδομάδα, όμως, το "Εναλλάξ" έχει ετοιμάσει και ένα αφιέρωμα στον μεγάλο μας Βασίλη Τσιτσάνη. Σήμερα θα παρακολουθήσουμε το τρίτο μέρος του αφιερώματος στον λαϊκό μας συνθέτη. Για τον Β. Τσιτσάνη, τη μουσική και τα τραγούδια του, μιλάει ο ερευνητής του ρεμπέτικου τραγουδιού Παναγιώτης Κουνάδης.Τραγούδια του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη ερμηνεύει ο Γιάννης Λεμπέσης ("902" στις 19.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ