Πέμπτη 18 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΟΤΣΑΛΑΝ
ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ
φωνάζει όλος ο λαός

Αλυσιδωτές αντιδράσεις, ακόμη και μέσα στις γραμμές του κυβερνώντος κόμματος, έχει προκαλέσει η ξεδιάντροπη και προκλητική στάση υποτέλειας της κυβέρνησης, στις ΗΠΑ και τις "επιθυμίες" της

Μια πραγματική θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η παράδοση του ηγέτη των Κούρδων, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στο στρατοκρατικό καθεστώς της Αγκυρας. Κι ενώ, συνεχίζονται οι αγωνιστικές εκδηλώσεις των Κούρδων σε όλο τον κόσμο, σύσσωμος ο ελληνικός λαός καταδικάζει κατηγορηματικά και απερίφραστα το ρόλο της ντροπής, που έπαιξε η κυβέρνηση του Κ. Σημίτη. Πέρα, από τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σε εκατοντάδες ανέρχονται οι σχετικές ανακοινώσεις μαζικών φορέων και κοινωνικών οργανώσεων. Επίσης, όλες οι οργανώσεις πολιτικών νεολαιών της χώρας - συμπεριλαμβανομένης και αυτής του κυβερνητικού κόμματος - κατάγγειλαν, σε χτεσινή, κοινή συνέντευξη Τύπου, την κυβέρνηση, τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως και το καθεστώς της Αγκυρας, για τη στάση τους στην υπόθεση Οτσαλάν και κάλεσαν την ελληνική νεολαία, να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στον αγώνα του κουρδικού λαού.

Κι ενώ, έρχονται σιγά σιγά στο φως της δημοσιότητας συγκεκριμένα στοιχεία και γεγονότα της παράδοσης του Κούρδου ηγέτη στους Τούρκους μυστικούς πράκτορες, εντείνονται οι διεργασίες και αναταράξεις μέσα στο κυβερνητικό κόμμα. Μετά τους 8 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που έχουν ζητήσει ήδη την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, 42 μέλη της Κεντρικής του Επιτροπής ζήτησαν την άμεση σύγκλησή της, ενώ ακόμη και υπουργοί επιχειρούν την αποστασιοποίησή τους και ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ