Παρασκευή 19 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ"
Διάλογο - απάτη εξαγγέλλει η κυβέρνηση

Με εμφανή την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης για την αποτρόπαια πράξη της κυβέρνησης των εκσυγχρονιστών να παραδώσουν τον Κούρδο ηγέτη στις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου,με επιστολή του προς τις "παραγωγικές τάξεις" τις καλεί να συμμετάσχουν στον "κοινωνικό διάλογο" για την "αναμόρφωση" και "μεταρρύθμιση" του φορολογικού συστήματος. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Φλεβάρη, στο υπουργείο Οικονομικών.

Φυσικά πρόκειται για στημένο διάλογο απάτης, με προαποφασισμένες θέσεις ο οποίος είχε σχεδιαστεί εδώ και αρκετό καιρό από την κυβέρνηση, με στόχο την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου στις ερχόμενες ευρωεκλογές του Ιούνη. Χαρακτηριστικό είναι ότι εδώ και αρκετό διάστημα η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται από το φιλοκυβερνητικό Τύπο με δημοσιεύματα περί "πακέτου φοροελαφρύνσεων" ύψους 400 δισ. δραχμών. Οι δε φορείς που θα συμμετέχουν - φιλοκυβερνητικοί στη μεγάλη τους πλειοψηφία - θα χρησιμοποιηθούν σαν "μαϊντανός" στο στημένο διάλογο της κυβέρνησης, με κοινό επιδιωκόμενο στόχο την εξαπάτηση των εργαζομένων.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε 33 συνολικά φορείς, μεταξύ των οποίων: Ομοσπονδία των Εφοριακών, Οικονομικό Επιμελητήριο, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΣΑΔΕ, επαγγελματικά και βιοτεχνικά επιμελητήρια κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ