Σάββατο 20 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διαθέσεις συμμετοχής στην επέμβαση;

Φόβους ότι η Ελλάδα θα συρθεί στη χερσαία επέμβαση στο Κόσσοβο, την οποία οργανώνει το ΝΑΤΟ, εκφράζουν καλά ενημερωμένες πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, η Αθήνα, όπως και οι υπόλοιπες πρωτεύουσες των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, έχει θέσει στη διάθεση της "συμμαχίας" μηχανοκίνητο τάγμα.

Κυβερνητικοί παράγοντες σημείωναν χτες ότι η θέση της Ελλάδας εξακολουθεί να είναι: "Δε θα λάβει μέρος σε μια τέτοια αποστολή αν το Βελιγράδι δε συμφωνήσει με την παρουσία των ΝΑΤΟικών δυνάμενων". Οι ίδιες πηγές της κυβέρνησης, πάντως, παραδέχονταν ότι αν αποφασίσει το ΝΑΤΟ να επέμβει, τότε πολύ δύσκολα η Ελλάδα μπορεί να μείνει απ' έξω και πρόσθεταν ότι η μόνη ελπίδα να μην εμπλακεί η χώρα σε αυτή την ιστορία είναι να υπάρξει, τελικά, συμφωνία στις συνομιλίες που γίνονται στη Γαλλία.

Λιγότερες ελπίδες για θετική έκβαση τρέφουν οι Ελληνες διπλωμάτες στη Γιουγκοσλαβία, καθώς έχουν ειδοποιηθεί από την Αθήνα να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τη χώρα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το Βελιγράδι θεωρεί βέβαιο το ΝΑΤΟικό χτύπημα και προετοιμάζει πυρετωδώς την άμυνά του σε στρατιωτικό επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ