Τρίτη 2 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκδηλώσεις και διαγωνισμοί

Η προγραμματισμένη για χτες εκδήλωση του θιάσου "Πράξη",στο πλαίσιο του αφιερώματος στο ελληνικό διήγημα, αναβλήθηκε λόγω της μεγάλης συναυλίας συμπαράστασης στον κουρδικό λαό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στο "Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας",όπου φιλοξενούνται οι πεζογράφοι Δημήτρης Νόλλας και Σωτήρης Δημητρίου.Εισαγωγή στο έργο του Δ. Νόλλα κάνει ο Πέτρος Τατσόπουλος και στο έργο του Σ. Δημητρίου ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου.Διηγήματα των παρουσιαζόμενων πεζογράφων διαβάζουν οι Μπέττυ Αρβανίτη και Μάνος Βακούσης.Η εκδήλωση αρχίζει στις 8μμ. Είσοδος ελεύθερη.

  • Στο πλαίσιο των λογοτεχνικών και μουσικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει το "Θέατρο Ερευνας" του Δημήτρη Ποταμίτη,σήμερα (8.15 μμ), η Αιμιλία Ράπτη τραγουδά ερωτικά τραγούδια από την Αναγέννηση μέχρι τον Χατζιδάκι.Κιθάρα παίζει ο Θόδωρος Τσικρικάς.
  • Αφιερωμένη στους Βασίλη Κ. Καλαμαρά, Θανάση Ντόκο, Γιάννης Τζανετάκη είναι η αποψινή βραδιά που πραγματοποιείται (9μμ) στο Θέατρο της οδού Αντιοχείας (Αντιοχείας και Πιπίνου 1), σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καστανιώτη.
  • Σήμερα (7.30μμ) στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48), η Νάσια Γιακωβάκη θα μιλήσει με θέμα: "Η Ευρώπη ανακαλύπτει την Αθήνα: ένα πρόβλημα" και η Αφροδίτη Κούρια με θέμα: "Πραγματικότητα και φαντασία στις χαρακτικές απεικονίσεις του ελληνικού τοπίου".Είσοδος ελεύθερη.
  • Η "Ελληνική Λέσχη του βιβλίου" αύριο (6.30μμ) στο Ιδρυμα Γουλανδρή Χορν (Μάρκου Αυρηλίου 5, πλατεία Αέρηδων), διοργανώνει συγκέντρωση βιβλιοφίλων, όπου η Αννα Συνοδινού θα μιλήσει για το βιβλίο της "Πρόσωπα και Προσωπεία" (εκδόσεις Βλάσση).
  • Για τις "Δυνατότητες χρησιμοποιήσεως της πολιτιστικής κληρονομιάς για την αναδιάρθρωση της οικονομίας" θα μιλήσει ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Δρακάτος,σήμερα (7μμ) στην έκτακτη συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών. Στις 4 του Μάρτη (6μμ) ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος θα μιλήσει, στη μεγάλη αίθουσα της Ακαδημίας (Πανεπιστημίου 28), με θέμα: "Ο κατά Πλάτωνα φιλόσοφος".
  • Για όλους τους νέους χορευτές, ηλικίας 7-20 ετών, η νεοσύστατη εταιρία ΕΟΠΕΧ (Εταιρεία Οργάνωσης Προώθησης και Ενίσχυσης Χορού) οργανώνει τον πρώτο εθνικό διαγωνισμό κλασικού και σύγχρονου χορού. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 του Απρίλη στο θέατρο του Κολεγίου Αθηνών. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6855.877.
  • Αύριο (7μμ) η Ιωάννα Λαλαούνη - Τσουκοπούλου θα μιλήσει στην αίθουσα διαλέξεων (Καλλισπέρη 12, Ακρόπολη), με θέμα: "Γνωριμία με το Κρατικό Μουσείο Καλών Τεχνών Πούσκιν της Μόσχας".Είσοδος ελεύθερη.
  • Το Θέατρο "Δόρα Στράτου" έχει ορισμένες θέσεις για ερασιτέχνες χορευτές ελληνικών χορών. Οι χορευτές, μετά από επιλογή και εκπαίδευση, θα ενταχθούν στο συγκρότημα που δίνει καθημερινές παραστάσεις στο Θέατρο από Μάη έως Σεπτέμβρη. Παράλληλα θα μπορούν να παρακολουθούν και τις άλλες δραστηριότητες για θέματα του παραδοσιακού χορού. Οι συναντήσεις της ομάδας επιλογής ξεκινούν στις 7 του Μάρτη. Θα γίνονται κάθε Κυριακή 7.30μμ στην κλειστή αίθουσα του Θεάτρου "Δόρα Στράτου" στο λόφο Φιλοπάππου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 3244.395, 3246.921.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ