Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΠΑΟ
Με την πλάτη στον τοίχο

Η απρόσμενη ήττα των "πρασίνων" δημιούργησε βαρύ κλίμα. Ολα για όλα σήμερα στην Μπολόνια

Μια νύχτα. Τόσο χρειάστηκε για να γίνουν σκόνη και θρύψαλα σχεδόν τα πάντα στον Παναθηναϊκό. Η εντός έδρας ήττα από την Τιμσίστεμ Μπολόνια με 63 - 58 έφερε τα πάνω κάτω στην ομάδα του "τριφυλλιού" και άνοιξε για τα καλά τους ασκούς του Αιόλου.

Τι να πρωτοπεί κανείς... Η "ταχεία" των προηγούμενων αγωνιστικών, που σταματημό δεν είχε, με τις 14 σερί νίκες σε Ευρώπη, απ' ό,τι φάνηκε εκτροχιάστηκε και μάλιστα για τα καλά. Το πλεονέκτημα της έδρας πήγε... περίπατο. Τα όνειρα για μια άνετη πορεία μέχρι το φάιναλ φορ τείνουν να γίνουν εφιάλτης, ενώ το καλό κλίμα στην ομάδα μάλλον ανήκει στο ένδοξο παρελθόν. Οι φίλαθλοι με τη νέα ήττα εξαγριώθηκαν και κατά κάποιο τρόπο επαναλήφθηκαν οι σκηνές του ποδοσφαίρου. Εφθασαν να ζητούν την απομάκρυνση παικτών, που μέχρι πριν μερικές μέρες τους χειροκροτούσαν (Αλβέρτη - Οικονόμου). Ακόμα και ο πρόεδρος της ομάδας Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν εκτός εαυτού μετά το παιχνίδι, εκτοξεύοντας απειλές προς όλους ότι θα φύγουν.

Ετσι λοιπόν, όπως είναι φυσικό μετά απ' όλα αυτά, οι παίκτες του Παναθηναϊκού αγωνίζονται σήμερα στην Μπολόνια (21.00 ΣΚΑΪ) με την πλάτη στο τοίχο. Η νίκη αποτελεί μονόδρομο όχι μόνο για το αμιγώς αγωνιστικό θέμα της υπόθεσης, που θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στην οκτάδα, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους.

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς προσπάθησε μετά την ήττα από τους Ιταλούς να κατευνάσει τα πνεύματα, δηλώνοντας ότι "μπορούμε νίκη στην Ιταλία", ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη διαιτησία του Ισπανού Μπεντακόρ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι "πράσινοι" έχουν σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία του Ισπανού ιδιαίτερα μάλιστα για τη φάση 38 πριν το τέλος όταν δεν έδωσε βήματα στον Σκάνσι. Πάντως ο Πίξι έκανε λόγο και για την εμφάνιση της ομάδας του, τονίζοντας ότι έπαιξε χάλια και ότι αυτό ελπίζει να μην επαναληφθεί σήμερα.

Αγχος, νευρικότητα... καταστροφή

Μπορεί οι "πράσινοι" να έχουν κάποια παράπονα για τη διαιτησία, όμως σίγουρα με την εμφάνισή τους σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι μάλλον δεν έδειχναν ικανοί για να αποκτήσουν το ροζ φύλλο αγώνα. Με μπλοκαρισμένα τα περισσότερα ατού του (Μπορτίρογκα - Ράτζα - Αλβέρτη), τον Οικονόμου σε πολύ κακή μέρα, ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ. Αυτό τους φόρτωσε με άγχος και νευρικότητα και τους οδήγησε σε επιπολαιότητες. Στην αντίπερα όχθη οι Ιταλοί ευτύχησαν να έχουν τους Μάγερς και Καρνισόβας σε πολύ καλή μέρα και να παίρνουν στις πλάτες τους την ομάδα στα πιο κρίσιμα σημεία. Ετσι η ήττα ήρθε μάλλον φυσιολογικά. Και μπορεί στο τέλος ο Ράτζα να ξύπνησε από το λήθαργό του και να προσπάθησε να ανατρέψει τα πράγματα, αλλά ήταν αργά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 4, Κοχ, Οικονόμου, Τζεντίλε 15, Μπορτίρογκα 13, Μπουντούρης 7, Μπερκ, Ράτζα 19.

ΤΙΜΣΙΣΤΕΜ: Μουλαομέροβιτς 3, Γιάριτς 10, Φούτσκα 14, Νταμιάο, Μάγερς 20, Γκέι, Καρνισόβας 16, Μπετς.

Μπ. ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οδυνηρός αποκλεισμός (1999-03-06 00:00:00.0)
Ηττα πρόκρισης (1998-02-11 00:00:00.0)
Η Βαρκελώνη δεν ξεχνά το Παρίσι... (1996-09-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ