Παρασκευή 5 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν ξεμπέρδεψε

Με μια ανακοίνωση οχτώ αράδων το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας νομίζει πως ξεμπέρδεψε με το άνοιγμα δύο τραπεζικών λογαριασμών απ' το "Σύλλογο Συμπαράστασης και Βοήθειας στα Εξαρτημένα Ατομα της Περιφέρειας του Πειραιά", προκειμένου να δημιουργηθεί θεραπευτική κοινότητα για εξαρτημένα άτομα.

Το υπουργείο ανακοίνωσε χτες τα εξής: "Ο ανωτέρω σύλλογος δεν έχει την απαιτούμενη από το νόμο 2161/93 έγκριση του υπουργείου και τη σύμφωνη γνώμη του Οργανισμού κατά των ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) για τη λειτουργία προγραμμάτων πρόληψης και θεραπείας χρηστών ουσιών".

Η ανακοίνωση του υπουργείου έγινε - όχι μετά από δική του έρευνα - αλλά μετά από δημοσιεύματα των εφημερίδων. Δηλαδή, όποιος θέλει, μπορεί να στήσει ένα φορέα - και αν τον ανακαλύψει η πολιτεία έχει καλώς - ειδ' άλλως μπορεί να συνεχίζει την... προσφορά του!

Ανάλογο φαινόμενο με εθελοντικούς συλλόγους βοήθειας των τοξικομανών είχε προηγηθεί με την περίπτωση του Πειραιά και το είχε καταγγείλει το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Βέβαια, στην κυβερνητική φιλοσοφία εντάσσεται ο εθελοντισμός, ως ο παράγων εκείνος που θα αναπληρώσει τον οικονομικό στραγγαλισμό που επιβάλει η ίδια η κυβέρνηση στις θεραπευτικές μονάδες, όπως έκανε με τον προϋπολογισμό του ΚΕΘΕΑ ή όπως κάνει τώρα με τους 14 θεραπευτές του "18 Ανω".

Ομως σε τέτοια θερμοκήπια ευδοκιμούν και τα ανάλογα... άνθη.!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ