Σάββατο 6 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μικρές απώλειες της δραχμής το Φλεβάρη

Μικρή υποτίμηση, απέναντι στο σύνολο των ξένων νομισμάτων και ανατίμηση έναντι των ευρωπαϊκών νομισμάτων παρουσίασε η δραχμή το Φλεβάρη. Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, που επεξεργάστηκε το Κέντρο Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), το οποίο καταγράφει τις αυξομειώσεις της δραχμής με βάση το σταθμισμένο δείκτη ισοτιμίας που καταρτίζει το ίδιο.

Με βάση τα στοιχεία του ΚΕΕΜ, τον περασμένο μήνα Φλεβάρη συγκριτικά με το Γενάρη 1999, η δραχμή:

  • Σημείωσε ανατίμηση έναντι όλων των ευρωπαϊκών νομισμάτων. Ειδικότερα, όλα τα νομίσματα της ζώνης του ΕΥΡΩ υποτιμήθηκαν έναντι της δραχμής με ποσοστό περίπου 0,49%, ενώ τα λοιπά - εκτός ζώνης ΕΥΡΩ - νομίσματα, τα δύο ανατιμήθηκαν (η κορόνα Σουηδίας 1,3% και η λίρα Αγγλίας 1,55%) και ένα υποτιμήθηκε (η κορόνα Δανίας κατά 0,4%).
  • Ανατιμήθηκε απέναντι στο φράγκο Ελβετίας, στην κορόνα Νορβηγίας και στη λίρα Κύπρου και υποτιμήθηκε στα υπόλοιπα. Ειδικότερα, οι ανατιμήσεις των λοιπών νομισμάτων, κυμάνθηκαν από 0,04% (γιέν Ιαπωνίας) μέχρι και 3,01% (δολάριο ΗΠΑ), με εξαίρεση το φράγκο Ελβετίας, την κορόνα Νορβηγίας και τη λίρα Κύπρου που υποτιμήθηκαν απέναντι στη δραχμή κατά 0,04%, 053% και 0,30% αντίστοιχα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ