Κυριακή 7 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
"Παρών" στην προσπάθεια ανασυγκρότησης

Με ομόφωνη απόφασή της, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΚΑ Ελλάδας δηλώνει ότι συμμετέχει και στηρίζει την πρωτοβουλία της Επιτροπής για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση σημειώνεται: "Η διοίκηση της Ομοσπονδίας διαπιστώνει ότι καθημερινά εντείνεται η επίθεση της κυβέρνησης με την αντεργατική πολιτική της ενάντια σε κάθε εργασιακή και κοινωνική κατάκτηση και στα δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων.

Αυτή η πολιτική διαμορφώνεται με βάση τις επιταγές και κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τις Συνθήκες του Μάαστριχτ και του Αμστερνταμ και υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των εργοδοτών σε βάρος των εργαζομένων.

Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ όχι μόνο αποδείχτηκε ότι δε θέλουν να στηρίξουν και να οργανώσουν τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια σε αυτή την πολιτική, αλλά έχουν μετατραπεί σε συνειδητά όργανα στήριξης της κυβέρνησης, των στόχων της ΟΝΕ και της ενσωμάτωσης της εργατικής τάξης στα σχέδια των μονοπωλίων και της εργοδοσίας.

Είναι άμεση ανάγκη η εργατική τάξη, το συνδικαλιστικό κίνημα να αναπτύξει αγώνες και να οργανώσει με όλες τις δυνάμεις του τη συγκρότηση ενός πανελλαδικού ταξικού αγωνιστικού πόλου, ικανού να αντισταθεί και να ανατρέψει αυτή την αντεργατική πολιτική και να επιβάλει μια άλλη πολιτική, σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Είναι άμεση ανάγκη η αλλαγή συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα, προς όφελος των ταξικών δυνάμεων.

Αυτή η πολιτική δεν πάει άλλο. Υπάρχουν δυνατότητες συσπείρωσης όλων των συνδικαλιστικών ταξικών δυνάμεων, με βάση το πλαίσιο θέσεων της Επιτροπής Πρωτοβουλίας. Εμείς αποδεχόμαστε, στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε κάθε ενέργεια και δραστηριότητά της. Καλούμε κάθε συνδικαλιστικό στέλεχος σε κοινή δράση, να αγωνιστούμε μαζί, σε όποια παράταξη και αν ανήκει".

- Επίσης το ΔΣ του Συνδέσμου Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας, Πειραιά και περιχώρων,σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι αποφάσισε να συμμετέχει στις δραστηριότητες της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και καλεί κάθε συνδικαλιστή να συμπορευτεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ