Σάββατο 13 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Υπόθεση του λαού η υπεράσπιση της ειρήνης

Δυναμικό "παρών" των φιλειρηνικών δυνάμεων αύριο

Την ίδια ώρα που οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής συνεχίζουν τις μετακινήσεις τους προς τα Σκόπια, μέσω του ελληνικού εδάφους, έχοντας επιβάλει ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα, οι "στρατιώτες" της φιλίας και της συνεργασίας των λαών ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη δική τους - ειρηνική όμως - προέλαση, που θα γίνει αύριο το πρωί στο λιμάνι του Λιτόχωρου.

Οι Επιτροπές Ειρήνης, που δρουν στις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, έχουν αναλάβει την επιχείρηση προώθησης των λαϊκών "στρατευμάτων" και διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση πως κανείς δεν μπορεί πλέον να μένει απαθής απέναντι στον πόλεμο που στήνεται δίπλα από τα σύνορά μας. Είναι υπόθεση όλων η δράση για την υπεράσπιση της ειρήνης στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων που έχει μπει στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών.

Τα πούλμαν έχουν ναυλωθεί, το ραντεβού έχει οριστεί και οι φάλαγγες της ειρήνης ετοιμάζονται να αναχωρήσουν πρωί πρωί με το πρώτο φως της ημέρας, ώστε ακόμη και η διέλευσή τους να λειτουργήσει ως σάλπισμα αντίστασης και αγώνα. Στις 6 το πρωί αναχωρούν τα λεωφορεία που έχουν ναυλωθεί για την Αθήνα και τον Πειραιά, από την Πλατεία Κάνιγγος και την Πλατεία Κοραή. Στη Θεσσαλονίκη η αναχώρηση θα γίνει στις 9 το πρωί από το Αγαλμα Βενιζέλου.

Το ραντεβού στη Γρίτσα ορίστηκε για τις 11 π.μ., όπου θα τους περιμένουν οι φίλοι και αγωνιστές της ειρήνης του Νομού Πιερίας. Αφού διαδηλώσουν στους χώρους υποδοχής των Αμερικανών ότι ο αγωνιζόμενος ελληνικός λαός δεν εκχωρεί σπιθαμή εδάφους σε κανέναν κατακτητή, οι φίλοι της Ειρήνης με πορεία θα κατευθυνθούν στην πόλη του Λιτόχωρου, όπου θα γίνει και η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ