Κυριακή 14 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

"Μάννα εξ ουρανού"

ΣΩΤΗΡΗΣ ΡΙΖΟΣ,Σούρπη Μαγνησίας: Σαν "μάννα εξ ουρανού" έπεσε στον κ. Σημίτη και την παρέα του η παρέμβαση του Μίκη σε κείνες τις δύσκολες στιγμές, το Σάββατο το απόγευμα, μετά τη συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση η συντρόφισσα του Οτσαλάν, Ντιλάν.

Κατατρομαγμένοι, ο κ. πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι ένοχοι ζητούσαν "σανίδα σωτηρίας". Ζητούσαν, αν ήταν δυνατόν, ένα "αριστερό" χέρι να τους συγκρατήσει, να τους σώσει από τον γκρεμό που ήταν έτοιμοι να πέσουν. Και εκείνη την κρίσιμη στιγμή παρουσιάστηκε τηλεοπτικό "παράθυρο", ο Μίκης αλαφιασμένος, αγριεμένος, να πει αυτά που είπε... Δεν ήθελα να πιστέψω στ' αυτιά μου γι' αυτά που άκουγα!

Είπε πως, στο όνομα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης,στιγματίζεται και ατιμάζεται ολόκληρος ο ελληνικός λαός! Παράξενη και επικίνδυνη θεωρία αυτή του Μίκη.

Πραγματικά όμως παραξενεύομαι, πώς δεν πείραξαν τον φίλο μας μουσικοσυνθέτη οι φοβερές εκείνες εικόνες της τουρκικής τηλεόρασης - που ολόκληρος ο λαός με κομμένη ανάσα παρακολουθούσε - η οποία έδειχνε τον Κούρδο ηγέτη αλυσοδεμένο με τα μάτια δεμένα να εξευτελίζεται από τους κουκουλοφόρους Τούρκους πράκτορες!

Πάντως εγώ, σαν ένας απλός πολίτης αυτής της χώρας, ένιωσα πόνο και ντροπή για τη στάση αυτή του Θεοδωράκη.

"Δίκαιη" δίκη

ΜΠ. ΛΕΩΝΙΔΑΚΗΣ,παλαίμαχος αντιστασιακός, Αθήνα: Εχουνε δει τα μάτια μου, κι έχουνε ακούσει τ' αυτιά μου, στις 8,5 δεκαετίες ζωής, και βασανίζομαι πολλά. Μα σαν τούτα που ακούω τελευταία, μηδέ τα φανταζόμουνα, μηδέ ανθρώπου νους τα χωράει. Κι εξηγούμαι: Οι μεγιστάνες της υποκρισίας σε Δύση και Ανατολή, από κοινού συμφέροντος ορμώμενοι - κατά πως λέγανε και τα κατηγορητήρια μας παλιά - συναποφάσισαν και παρέδωσαν τον Οτσαλάν στο στόμα του λύκου. Και τίνος λύκου; Του λυσσάρη.

Τώρα τα μεγάλα αφεντικά τα πέραν του Ατλαντικού, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και τα τσιράκια τους ζητάνε από τον λύκο, με τα καλοακονισμένα δόντια, να μασήσει σιγά σιγά το θύμα του, που οι ίδιοι του βάλανε στο στόμα, ώστε το μαρτύριο να κρατάει καιρό. "Μη φοβάσαι - του λένε - εμείς είμαστε εδώ. Και άμα τελειώσεις γύρνα προς εμάς τη μουσούδα σου και πες μας ευχαριστώ".

Κάπως έτσι εννοούν την "παράκλησή" τους, για "δίκαιη" δίκη του αγωνιστή Οτσαλάν από τους Τούρκους.

Αλλη μια φορά "κρίμα"!

Ν. Ν.,Λάρισα: Δεν υστέρησε για μια ακόμη φορά ο Μίκης και έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς. Πρέπει πάντα αυτός να "πρωτοτυπεί"... Πρόσφερε στην κυβέρνηση Σημίτη και σ' εκείνους που τη στηρίζουν "γην και ύδωρ", σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Κάτι που δεν μπορεί να το χωρέσει νους ανθρώπου... Αλλά τι το περίεργο; Δεν ξέρω αν θυμάστε σε πόσα κόμματα πέρασε ως τώρα και σε πόσα ακόμη θα πάει.

Ομως, δεν υστέρησε σε τίποτα και ο άλλος αριστερός ηγέτης, ο πολύς Λ. Κύρκος, που έσπευσε να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον φίλο του Μ. Θεοδωράκη.

Δεν πρωτοτύπησαν φυσικά. Ούτε ήταν οι μόνοι που επέκριναν την Ντιλάν. Διερωτάται όμως κανείς, ποιος έδειξε μεγαλύτερη αχαριστία;

Το φινάλε είναι, πάντως, ότι πήραν την απάντηση από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του λαού στη συναυλία στο Σύνταγμα. Ετσι διατρανώθηκε η μεγάλη αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο κουρδικό λαό.

Και "ο βασιλιάς έμεινε γυμνός"!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Του είπαν για Ολλανδία και τον παρέδωσαν στους Τούρκους (2003-06-19 00:00:00.0)
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ (1999-03-21 00:00:00.0)
"Το ένα καρφί η Ελλάδα"! (1999-03-13 00:00:00.0)
Περί "προδοσίας" του Οτσαλάν και "αχαριστίας" των Κούρδων! (1999-03-11 00:00:00.0)
Αντεπίθεση με όλα τα μέσα (1999-03-02 00:00:00.0)
Συναυλίες συμπαράστασης και αντίστασης (1999-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ