Σάββατο 20 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Σε κατάσταση αποδιοργάνωσης

ΛΑΜΙΑ.-

Σε συρρίκνωση, με σκοπό την ιδιωτικοποίηση ή και το κλείσιμο της επιχείρησης, οδηγούν η κυβέρνηση και η διορισμένη διοίκηση τη ΛΑΡΚΟ.Η συνεχής μείωση προσωπικού, οι διαθεσιμότητες που βρίσκονται σε εξέλιξη, με 180 εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Λάρυμνας εκτός παραγωγής, και η έλλειψη συντήρησης των πεπαλαιωμένων μηχανημάτων είναι οι κύριες αιτίες για τις συχνές ζημιές που γίνονται, με αποτέλεσμα αφ' ενός να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων και αφ' ετέρου να συρρικνώνεται η παραγωγική δραστηριότητα.

Την προηγούμενη Πέμπτη από βραχυκύκλωμα στο ηλεκτρικό σύστημα των ηλεκτροκαμίνων (Η/Κ) Νο 1 και Νο 2 προκλήθηκε πυρκαγιά και τέθηκαν εκτός λειτουργίας για ένα μήνα. Μέσα στη βδομάδα βγήκε εκτός λειτουργίας και το Η/Κ Νο 4 από ζημιά στο μετασχηματιστή, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρίσκονται εκτός παραγωγικής διαδικασίας δυο Η/Κ και δύο μονάδες, ενώ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 30 επιπλέον εργαζόμενοι.

Στο μεταξύ η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου "αγρόν αγοράζει". Προκειμένου να εξυπηρετήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσωπικά συμφέροντα, καθυστερεί τις εκλογές στο σωματείο οδηγώντας το σε διαλυτικά φαινόμενα και σε διορισμό διοίκησης από το δικαστήριο. Τις ενέργειες αυτές της πλειοψηφίας καταγγέλλει στους εργαζόμενους η ΤΕ Λάρυμνας της ΕΣΑΚ και αποκαλύπτοντας το σενάριο για "σωματείο σφραγίδα", όπως επιδιώκει η ΠΑΣΚΕ, καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το "παρών" στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας και να καταψηφιστούν τα πεπραγμένα της πλειοψηφίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ