Σάββατο 20 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επίδομα εξευτελιστικό και για λίγους

Αρχισε να καταβάλλεται από τον Οίκο του Ναύτου και θα ολοκληρωθεί στις 2 του Απρίλη η καταβολή του πενιχρού επιδόματος του Πάσχα. Πρόκειται για ένα ποσό...45 χιλιάδων δραχμών για τους έγγαμους και...30 χιλιάδες για τους άγαμους! Οσο για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, είναι τόσες που ελάχιστοι θα καταφέρουν να το πάρουν.

Για να εισπράξει ο ναυτεργάτης το επίδομα πρέπει:

- Να έχει πάνω από 5 χρόνια θαλάσσια υπηρεσία, από την οποία 18 μήνες τουλάχιστον την τελευταία 3ετία, ή να έχει εικοσιτετράμηνη συνολική υπηρεσία κατά την τελευταία 4ετία.

- Να έχει μεσολαβήσει από την τελευταία απόλυση του ναυτεργάτη και μετά την εξάντληση του δικαιούμενου χρόνου κανονικής αδείας, της τελευταίας ναυτολόγησής του (βάσει συλλογικής σύμβασης) και μέχρι την 11η Απριλίου 1999 χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο από δώδεκα μήνες, ούτε μικρότερο από 30 μέρες. Δηλαδή, όσοι είναι άνεργοι πάνω από ένα χρόνο δεν παίρνουν δραχμή.

- Να είναι γραμμένος στους καταλόγους ανεργίας του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας μέχρι τις 2 του Απρίλη 1999 και να έχει κάρτα ανεργίας που θα καταθέσει στην υπηρεσία επιδότησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ