Σάββατο 20 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ"
Επεκτείνεται στους ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών

Δηλώσεις "πόθεν έσχες" καλούνται να υποβάλουν μέχρι το τέλος Μάρτη οι υπάλληλοι - ελεγκτές όλων των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών. Οπως προκύπτει από σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, υπόχρεοι στην υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης ("πόθεν έσχες") έχουν όλοι οι υπάλληλοι - ελεγκτές των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ) και των Ελεγκτικών Κέντρων (Εθνικό Ελεγκτικό Κέντρο και Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα), καθώς επίσης οι υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), που υπηρετούν σε κεντρική ή περιφερειακή υπηρεσία του Σώματος.

Ο έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης των υπαλλήλων θα διενεργηθεί από την αρμόδια υπηρεσία Οικονομικής Επιθεώρησης, στην οποία θα αποσταλούν οι δηλώσεις που θα υποβληθούν. Το τελικό πόρισμα από τα αποτελέσματα των σχετικών ελέγχων θα πρέπει να υποβληθεί το αργότερο μέχρι τις 15 Δεκέμβρη 1999 στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο ο έλεγχος θα διενεργηθεί, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακρίβεια των δηλωθέντων στοιχείων και για να πιστοποιηθεί ότι η απόκτηση της παρουσιαζόμενης περιουσιακής κατάστασης, δικαιολογείται από τα εμφανή εισοδήματα και πόρους του υπαλλήλου και των μελών της οικογένειάς του. Αν από τα αποτελέσματα του σχετικού ελέγχου προκύψουν βάσιμες υπόνοιες ότι ο υπάλληλος απέκτησε πόρους υπό συνθήκες που συνιστούν ποινικό ή πειθαρχικό αδίκημα ή ότι ο ελεγχόμενος παρέλειψε να υποβάλει ή υπέβαλε ανακριβή δήλωση, ασκείται σε βάρος του ποινική ή πειθαρχική δίωξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ