Σάββατο 20 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αρχισαν οι διαφημίσεις των "εορτοδανείων"

"Χρυσή ευκαιρία" αποδείχτηκε για τις τράπεζες η πολύχρονη πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας, οι οποίες δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να αυξήσουν τα κέρδη και υπερκέρδη τους, προσφέροντας στους πελάτες τους και δάνεια - τα γνωστά και σαν "εορτοδάνεια" - για να τα φέρουν βόλτα στις γιορτές του Πάσχα. Αξιοποιώντας το γεγονός ότι η συγκεκριμένη οικονομική πολιτική συμπίεσε τα εισοδήματα των εργαζομένων και άλλων πλατιών λαϊκών στρωμάτων - σε σημείο ώστε πολύ να μην μπορούν να εξασφαλίσουν τα δέοντα για τις γιορτές του Πάσχα - οι τράπεζες προσπαθούν να συνδυάσουν το "τερπνόν μετά του ωφελίμου".

Στα πλαίσια αυτά, με ανακοινώσεις τους στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, δυο κρατικές τράπεζες άρχισαν από χτες να διαφημίζουν τα... "πασχαλινά εορτοδάνεια", τα οποία προσφέρουν στους πελάτες που δυσκολεύονται να "στρώσουν" το πασχαλινό τραπέζι!

Συγκεκριμένα:

  • Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, πληροφορεί όσους έχουν οικονομικές δυσκολίες, ότι είναι πρόθυμη να τους χορηγήσει "εορτοδάνειο" προκειμένου να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για το πασχαλινό τραπέζι. Το "εορτοδάνειο" της Εθνικής, που θα χορηγείται από τη Δευτέρα 22 του Μάρτη μέχρι και την Παρασκευή 23 του Απρίλη, είναι ένα "ειδικό προσωπικό δάνειο" που κυμαίνεται από 500.000 μέχρι και 1.000.000 δραχμές και έχει διάρκεια εξόφλησης από 6 μέχρι 12 μήνες. Το εορτοδάνειο της Εθνικής θα βαρύνεται με επιτόκιο 15% (χωρίς τις διάφορες επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων), το οποίο επιτόκιο η διοίκηση της ΕΤΕ το αποκαλεί "ιδιαίτερα προνομιακό" (!).
  • Η Ιονική Τράπεζα, ανακοίνωσε επίσης ότι στο διάστημα από 22 του Μάρτη μέχρι 16 του Απρίλη, θα χορηγείται από όλα τα υποκαταστήματά της το "πασχαλινό Ιονοδάνειο". Το δάνειο αυτό, που θα χορηγείται μόνο για τις γιορτές του Πάσχα, θα χορηγείται χωρίς δικαιολογητικά, έχει επιτόκιο 14,5% πλέον ΕΦΤΕ και εισφοράς του Ν. 128/75 και δίνεται η δυνατότητα στον πελάτη να το ξοφλήσει σε 12 ή 18 μήνες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ