Τρίτη 23 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Σήμερα ο αποκλεισμός του υπουργείου Ανάπτυξης

Η Παναττική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ (22 κλαδικές οργανώσεις) καλεί τους επαγγελματοβιοτέχνες - εμπόρους να διεκδικήσουν αγωνιστικά ουσιαστικές λύσεις στις προβλήματά τους

Σε δυναμική παρουσία στο σημερινό αποκλεισμό του υπουργείου Ανάπτυξης (στη Μιχαλακοπούλου) στις 9.00 το πρωί - για να είναι μια συγκέντρωση αντίστασης και διεκδίκησης λύσεων στα προβλήματά τους - καλεί τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες και τους εμπόρους η Παναττική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ, την οποία απαρτίζουν δεκατέσσερις τοπικές και κλαδικές ομοσπονδίες. Στη διακήρυξή της η επιτροπή τονίζει ότι οι ΕΒΕ δεν μπορούν πλέον να μένουν απαθείς θεατές στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας τους, στο όνομα του στόχου της ΟΝΕ, που χαρακτηρίζεται προκλητικά "εθνικός".Ολα αυτά τα χρόνια που εφαρμόζεται αυτή η πολιτική οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αφανίζονται και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου πολλαπλασιάζονται.

Την ώρα που στο μεγάλο κεφάλαιο παρέχεται "γη και ύδωρ" - μέσω της ασύδοτης δράσης του - η λιτότητα χωρίς ημερομηνία λήξης για το λαό οδηγεί στην κατακόρυφη πτώση του τζίρου των ΕΒΕ. Η πολιτική αυτή, καταγγέλλεται στη διακήρυξη, χειροτερεύει κάθε μέρα όλο και περισσότερο τους όρους ανταγωνισμού σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων και ορθώνει καθημερινά ολοένα και νέα εμπόδια στη λειτουργία τους, μη δίνοντας καμία πρόσβαση στη χρηματοδότηση, απαγορεύοντας με το 35% τη συνεταιριστικοποίησή τους, με την άδικη και άνιση φορολογία τους.

Μπροστά σε όλα αυτά οι ΕΒΕ δεν έχουν άλλη προοπτική από τον αγώνα τους. Κανένα πρόβλημα, τονίζει η Παναττική Επιτροπή, δε λύνεται αν ο επαγγελματίας, ο βιοτέχνης και ο έμπορος δουλεύουν καθημερινά όλο και περισσότερο για ένα όλο και μικρότερο μεροκάματο.

Οι ΕΒΕ διεκδικούν:

  • Ισχυρά χρηματοδοτικά και φορολογικά κίνητρα για τη συνεταιριστικοποίηση των μικρών επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη κλαδικών πολιτικών. Να φύγει τώρα το 35%, που στέκεται εμπόδιο σ' αυτή την εξέλιξη.
  • ΟΧΙ στον αποχαρακτηρισμό χιλιάδων ΕΒΕ από βιοτέχνες, κύρια στα συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων και άλλους βιοτεχνικούς κλάδους.
  • Αναβάθμιση του ρόλου του ΕΟΜΜΕΧ. ΟΧΙ στη συστηματική απαξίωσή του. ΝΑΙ σε έναν ΕΟΜΜΕΧ 100% στο δημόσιο με ινστιτούτα σε κάθε κλάδο και περιοχή.
  • Περιορισμό των εισαγωγών, ανάπτυξη της ντόπιας παραγωγής.
  • ΟΧΙ στην επέκταση των πολυκαταστημάτων και την ίδρυση νέων.
  • ΟΧΙ στο διωγμό των βιοτεχνών από χώρους γενικής κατοικίας και στον αποχαρακτηρισμό περιοχής από γενική κατοικία σε αμιγή.
  • ΟΧΙ στην απελευθέρωση της επαγγελματικής στέγης. Κίνητρα για την αγορά στέγης. Δημιουργία βιοτεχνικών πάρκων.
  • ΟΧΙ στην απελευθέρωση του ωραρίου.
  • Ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος. Αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 4 εκατ. Τιμαριθμική αναπροσαρμογή της φορολογικής κλίμακας. Αλλαγή σχέσης άμεσων - έμμεσων φόρων. Κατάργηση της υπερφορολόγησης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • ΟΧΙ στην κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που προωθείται με τη δήθεν ενοποίηση των Ταμείων, κρατική επιχορήγηση στο 1/3 των εσόδων του Ταμείου.
  • Αλλαγή της εισοδηματικής πολιτικής, στήριξη του εισοδήματος των πελατών των ΕΒΕ που είναι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.
  • ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
  • ΟΧΙ στα μέτρα υποβάθμισης της δωρεάν παιδείας. Αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης.
  • Να φύγουν τα ξένα στρατεύματα από τη χώρα μας και την περιοχή των Βαλκανίων. Να αφεθούν οι λαοί ελεύθεροι να λύσουν τυχόν διαφορές τους.

Η Παναττική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ καλεί τους συναδέλφους της να αντισταθούν και να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να συμπαραταχτούν μαζί με τους εργάτες, τους αγρότες, σε μια κοινή πορεία αντιμετώπισης της επίθεσης των πολυεθνικών, της κυβέρνησης και της ΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζί με τους ΕΒΕ για τα δικά τους συμφέροντα (2002-07-27 00:00:00.0)
«Κλείνουν» σήμερα τις Εφορίες (2002-03-06 00:00:00.0)
Ολοι στην αυριανή συγκέντρωση (2001-04-25 00:00:00.0)
Πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης (1999-06-04 00:00:00.0)
Την Τετάρτη η παναττική συγκέντρωση (1998-11-21 00:00:00.0)
Τίποτα δε χαρίζεται... (1997-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ