Τρίτη 23 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΜΗΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Ζεστό χειροκρότημα για όλους

Με μουσική συναυλία, θέατρο της κούκλας και παρουσίαση παιδικού βιβλίου συνεχίστηκαν και το περασμένο Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις του 2ου Δίμηνου Πολιτιστικής Παρέμβασης,που διοργανώνουν το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ και το Πολιτιστικό Τμήμα του ΚΣ της ΚΝΕ,στην Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το Σάββατο βράδυ κόσμος πολύς τραγούδησε μαζί με δύο νέους και ταλαντούχους τραγουδιστές. Ο Κώστας Μάντζιος και η Ερωφίλη ετοίμασαν και παρουσίασαν μικρά αφιερώματα στους Γιώργο Σταυριανό και Γιάννη Σπανό.Πιστεύοντας ότι "το τραγούδι είναι κατάθεση ψυχής", ο Κώστας Μάντζιος μας ταξίδεψε σε "Ωρες χρωματιστές", συντροφιά με μια "Ελένη". Διαχρονικά ξέρουμε όλοι ότι είναι τα τραγούδια, που τραγουδούν αλήθειες. Και το ρεπερτόριο των δύο τραγουδιστών είχε και τραγούδια παλιά και καινούρια δύο σπουδαίων δημιουργών, των Γιώργου Σταυριανού και Γιάννη Σπανού.

Την Κυριακή το πρωί η εκδήλωση για τα παιδιά άρχισε με δύο από τους πιο αγαπημένους μας ηθοποιούς. Με τον Τίτο Βανδή και την Μπέττυ Βαλάση,οι οποίοι διάβασαν αποσπάσματα από το αγαπημένο βιβλίο των παιδιών "Το καπλάνι της βιτρίνας" της Αλκης Ζέη.

Στη συνέχεια, το "Θέατρο της Κούκλας" παρουσίασε στους μικρούς της φίλους την παράσταση "Μα... είμαι μια αρκούδα",σε σκηνοθεσία Τάκη Σαρρή,μουσική Στάθη Ουλκέρογλου.Κούκλες έπαιξαν: Μίνα Σαρρή και Τάκης Σαρρής. Οι κούκλες και το σκηνικό έχουν κατασκευαστεί από τον Τάκη Σαρρή.Το "Θέατρο της κούκλας" διαλέγει κατά κανόνα θέματα που έχουν κάποιο βαθύτερο νόημα και ενδιαφέρουν τα παιδιά. Και η παράσταση "Μα... είμαι μια αρκούδα" καθήλωσε μικρούς και μεγάλους, που ένιωθαν την ανάγκη να συμπαρασταθούν στη μικρή αρκούδα που κανείς δεν την πιστεύει ότι είναι αρκούδα και όλοι επιμένουν πως πρέπει να δουλέψει στο εργοστάσιο, που χτίστηκε καταμεσής του δάσους. Το χειροκρότημα δικαίωσε τη μικρή αρκούδα, που αποκαμωμένη, αλλά ευτυχισμένη μετά από μεγάλη περιπέτεια, έπεσε ξανά στο χειμωνιάτικο ύπνο της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ