Παρασκευή 26 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τεράστιοι κίνδυνοι

Δε θέλουμε απολύτως τίποτε, να υπονοήσουμε, ούτε ευχόμαστε, βεβαίως, την επέκταση του φονικού πολέμου, που ξεκίνησε το ΝΑΤΟ στη γειτονιά μας. Πρέπει, όμως, ορισμένα πράγματα, να ειπωθούν με το όνομά τους.

Αυτό, που ξεκίνησε προχτές το βράδυ, δε λέγεται αλλιώς, παρά έμπρακτη κήρυξη πολέμου και, μάλιστα, εντελώς απρόκλητα και αναιτιολόγητα, ενάντια σε μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα, μέλος του ΟΗΕ. Και στον πόλεμο αυτό προχώρησε το ΝΑΤΟ. Τυπικά και ουσιαστικά, δηλαδή, το ΝΑΤΟ ολόκληρο και κάθε χώρα - μέλος της λυκοσυμμαχίας χωριστά, βρίσκονται αυτή τη στιγμή, σε εμπόλεμη κατάσταση με τη ΝΟ Γιουγκοσλαβία. Είναι αποδεδειγμένα και στην πράξη εχθροί της. Και, είτε μας αρέσει είτε όχι, η ΝΟ της Γιουγκοσλαβίας νομιμοποιείται, να προχωρήσει σε οποιαδήποτε πολεμική ενέργεια θεωρεί απαραίτητη, για την άμυνά της. Οχι μόνον, ενάντια στα πολεμικά ΝΑΤΟικά αεροπλάνα, αλλά και ενάντια σε κάθε χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ, όπως και σε κάθε άλλη χώρα, που παρέχει την οποιαδήποτε διευκόλυνση στους επιδρομείς.

Αυτή είναι η ωμή και γυμνή αλήθεια. Και τη σημειώνουμε, για να γίνουν ακόμη πιο καθαροί και οι μεγάλοι κίνδυνοι, στους οποίους εκθέτει την Ελλάδα η κυβερνητική πολιτική εγκλωβισμού της χώρας στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων εταίρων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ