Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το "κοινωνικό έργο" του Βαρβούτη...

Διαθεσιμότητες για 140 εργαζόμενους και απολύσεις για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, προετοιμάζει ο επιχειρηματίας στον οποίο η κυβέρνηση χάρισε τα Μεταλλεία "πρώην Σκαλιστήρη"!

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Ανοιχτά και χωρίς περιστροφές ο μεγαλοεπιχειρηματίας Κ. Βαρβούτης,ιδιοκτήτης - ελέω "εκσυγχρονιστικής" κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ - του συγκροτήματος "πρώην Σκαλιστήρη" και νυν ΒΙΟΜΑΓΝ, απαίτησε από τους εργαζόμενους και το σωματείο να δεχτούν 140 διαθεσιμότητες, που θα αρχίσουν από την 1 Απρίλη και τις απολύσεις των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, "αν θέλουν η επιχείρηση να συνεχίσει τη λειτουργία της"!

Τις απαιτήσεις έκανε γνωστές σε συγκέντρωση των εργαζομένων της επιχείρησης την προηγούμενη Τετάρτη, παρουσιάζοντας ως κύριες αιτίες της κακής κατάστασης της εταιρίας τη διεθνή συγκυρία, την πτώση του χάλυβα στις διεθνείς αγορές και την αρνητική διάθεση της Τράπεζας Πίστεως να χρηματοδοτήσει την επιχείρηση. Ο Κ. Βαρβούτης δεν αρκέστηκε σε αυτό. Θεωρώντας τους εργαζόμενους "είλωτες", δήλωσε κυνικά ότι "πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν, αλλά θα πληρώνονται όποτε υπάρχουν χρήματα" (!), ενώ εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να βοηθήσει την περιοχή, δηλαδή να βοηθήσει τον ίδιο, γιατί "επιτελεί κοινωνικό έργο"!

Από την πλευρά του το ΔΣ του σωματείου προκήρυξε γενική συνέλευση για τα μέσα της ερχόμενης βδομάδας, όπου θα εκτιμηθεί η κατάσταση και θα ληφθούν αποφάσεις.

Πρέπει να επισημανθεί ότι οι εργαζόμενοι έχουν δυόμισι μήνες απλήρωτοι, ενώ προχθές η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπές ρεύματος στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης για χρέος αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων δραχμών του Κ. Βαρβούτη, όταν ο ίδιος ο επιχειρηματίας, λίγες μέρες πριν ισχυριζόταν ότι δεν μπορούσε να καταβάλει τα δεδουλευμένα γιατί ήθελε να πληρώσει τη ΔΕΗ.

Οι εργαζόμενοι κάποιων τμημάτων με δική τους πρωτοβουλία πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα, η οποία επεκτάθηκε σε όλη την επιχείρηση μετά το "όχι" του εργοδότη.

Η εξέλιξη αυτή την οποία εξ αρχής είχε προειδοποιήσει μόνο το ΚΚΕ, όταν τα άλλα κόμματα μαζί στήριζαν τον Κ. Βαρβούτη σαν "σωτήρα" της περιοχής, έχει ανησυχήσει όχι μόνο τους εργαζόμενους, οι οποίοι όλο και λιγοστεύουν, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής που θεωρούν την κυβέρνηση υπεύθυνη για την κατάσταση συρρίκνωσης και φτώχειας χωρίς κανένα σημάδι ανάκαμψης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ