Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Φρικιαστική αποκάλυψη

Ασυρματιστής καταγγέλλει θάνατο Φιλιππινέζου ναυτεργάτη από αναθυμιάσεις σε πλοίο εταιρίας ελληνικών συμφερόντων

Δεκάρα τσακιστή δεν αξίζει για τους εφοπλιστές η ζωή των ναυτεργατών, ενώ τα πλοία τους, ειδικά αυτά που φέρουν "πανιά ευκαιρίας", αποτελούν πλωτά κάτεργα για τους Ελληνες και αλλοδαπούς ναυτεργάτες. Ασυρματιστής (τα στοιχεία του είναι στη διάθεσή μας), που βρίσκεται εν πλω, με τηλεγράφημά του, καταγράφει ένα φρικιαστικό γεγονός που συντελέστηκε στο φορτηγό πλοίο "PASHALIS D" με σημαία Κύπρου και της εταιρίας ελληνικών συμφερόντων "Μαρμαράς Ναβικέτσιον".

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ασυρματιστή, ο πλοίαρχος του "PASHALIS D", στις 24 του περασμένου Φλεβάρη, ώρα 14.45 GMT (12.45 ώρα Ελλάδας), στους 17317 KHZ και ενώ το πλοίο αυτό έπλεε δύο μέρες περίπου από τις Μπαχάμες, επικοινώνησε με τον Ερυθρό Σταυρό, ζητώντας βοήθεια για τρία άτομα του πληρώματος που είχαν υποστεί αναθυμιάσεις από το φορτίο του πλοίου (δεν αναφέρει πληροφορίες για το φορτίο). Ο ασυρματιστής "έπιασε" και τηλεφώνημα του πλοιάρχου προς την πλοιοκτήτρια εταιρία "Μαρμαράς", στο οποίο ανέφερε ότι ο ένας από τους τρεις, "ο Φιλιππινέζος τζόβενο" είχε πεθάνει,ενώ οι άλλοι δύο, ο λοστρόμος του πλοίου και ο γραμματικός, ήταν ελαφρά. Επιπλέον, στην οδηγία που έδωσε ο Ερυθρός Σταυρός να χορηγηθούν στους δηλητηριασμένους οξυγόνο και οροί, ο πλοίαρχος απάντησε ότι το πλοίο δε διέθετε τίποτα από τα δύο. "Μετά από μερικές μέρες - αναφέρει ο ασυρματιστής - άκουσα τον καπετάνιο του "PASHALIS" να λέει ότι έβγαλαν το νεκρό στις Αζόρες"!

Από την πλευρά της πλοιοκτήτριας, χτες (που γνωστοποιήθηκε το τηλεγράφημα), δεν υπήρχε απάντηση, οι εκπρόσωποι απουσίαζαν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ