Πέμπτη 1 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Λουκέτο" στην "Post Market"

Το κλείσιμο της εταιρίας πωλήσεων από απόσταση "Post Market" μέσω της διαγραφής της από το μητρώο προμηθευτών του υπουργείου Ανάπτυξης, αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Η απόφαση πάρθηκε μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες καταναλωτών, εδώ και χρόνια, για παραπλάνηση και εξαπάτησή τους, ενώ είναι πιθανό να ακολουθήσουν κι άλλες αντίστοιχες εταιρίες. Ας σημειωθεί, όμως, ότι αυτό δεν απαγορεύει στους ιδιοκτήτες της εταιρίας να συστήσουν νέα με άλλο όνομα και να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στο χώρο, πράγμα το οποίο συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια. Οσο για τους καταναλωτές που εξαπατήθηκαν ο ίδιος ο νόμος για την προστασία του καταναλωτή δεν προβλέπει κάποια χρηματική αποζημίωση. Είναι απλώς θέμα δικό τους - με τα ανάλογα έξοδα - να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία, στο επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι επαφές με τα ινστιτούτα αδυνατίσματος, με στόχο την κατάρτιση κώδικα δεοντολογίας της λειτουργίας τους μετά από σχετικές καταγγελίες καταναλωτών. Με το θέμα αυτό έχει ασχοληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτών.

Τέλος, το Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτών θα ασχοληθεί στην επόμενη συνεδρίασή του με τα μεταλλαγμένα τρόφιμα μετά από τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα και στην ελληνική αγορά. Στη συνεδρίαση θα ζητηθεί η εκπροσώπηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, του ΣΕΒΤ και του ΣΕΣΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ