Παρασκευή 2 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να φύγουν οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ

Κείμενο - έκκληση 55 πανεπιστημιακών δασκάλων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Σε συσπείρωση και αγώνα για να σταματήσει ο πόλεμος και να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, καλούν τους πνευματικούς ανθρώπους και όλο το λαό του τόπου, με κείμενο - έκκληση που υπογράφουν 55 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το κείμενο αναφέρει: "Ολα τα σημάδια φανερώνουν ότι ο μακροπρόθεσμος προγραμματισμός του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για ανακατατάξεις και αλλαγές των συνόρων στα Βαλκάνια, βρίσκεται σε εξέλιξη. Η δολοφονική επίθεση του ΝΑΤΟ εναντίον της Νέας Γιουγκοσλαβίας, ανεξάρτητου κράτους, μέλους του ΟΗΕ, πρέπει να μας ανησυχήσει σοβαρά. Ο όγκος του μεταφερόμενου πολεμικού υλικού δείχνει ξεκάθαρα ότι δίπλα μας θα υπάρχει για μεγάλο χρονικό διάστημα μια εστία πολεμικής σύγκρουσης, με απρόβλεπτες συνέπειες και για τη χώρα μας, η οποία συμμετέχει ενεργά στην επιχείρηση αυτή".

Οι πανεπιστημιακοί καλούν όλους τους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας, τους πνευματικούς ανθρώπους και τους φορείς της πόλης, όλους τους συμπολίτες σε εγρήγορση και συσπείρωση για να απαιτήσουν: "Να απεμπλακεί η χώρα μας από πολεμικές ενέργειες ενάντια στους γειτονικούς λαούς. Να μη χρησιμοποιείται η Θεσσαλονίκη ως κέντρο μεταφοράς στρατιωτικών δυνάμεων. Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Οι λαοί των Βαλκανίων μπορούν και πρέπει να ζήσουν ειρηνικά".

Το κείμενο υπογράφουν οι: Νίκος Μισαηλίδης, Δημήτρης Πανόπουλος, Γιώργος Ζορκάδας, Γιάννης Ζιώγας, Κώστας Παπαδόπουλος, Προκόπης Κωφός, Θεοδώρα Σοφιανίδου, Λυγερή Χατζηπέτρου, Ελένη Ρέκκα, Βασίλης Δημόπουλος, Αθηνά Κροκίδου, Σαράντης Ζαφειρόπουλος, Μανώλης Καντιδάκης, Σταθακόπουλος, Α. Αναστασιάδης, Γιάννης Δράγκος, Κυριακή Τσουκαλά, Αλέκα Γερολυμάτου, Τέσα Μανούση, Σοφία Τσιτιρίδη, Γιώργος Τσακλίδης, Ευάγγελος Ψωμόπουλος, Ευάγγελος Πουλέας, Νίκος Καστάνης, Θωμάς Κυβεντίδης, Τρ. Χατζηαντωνίου, Χαρ. Κωνσταντουλάκη, Χρήστος Ζορναμάλλης, Παπαδημητρίου Ελευθερία, Βασίλης Παπαζάχος, Δήμητρα Βλάχου, Π. Χατζηδημητρίου, Δ. Παναγιωτόπουλος, Γ. Καρακαϊσης, Α. Σαββαϊδης, Σ. Δημητριάδης, Μ. Πανίδης, Α. Τοκμακίδης, Χρ. Μωυσιάδης, Δ. Παπαδοπούλου, Χατζηεμμανουήλ, Πετρίδου, Τσικαλουδάκη, Δέσποινα Δάσιου, Γιώργος Χατζηθεοχάρης, Γιάννης Κυπριανίδης, Νίκος Νικολάου, Γιώργος Χουρμουζιάδης.

  • Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Σταμάτης Αλαχιώτης,κάνει έκκληση προς κάθε κατεύθυνση για πολιτική διευθέτηση του προβλήματος με άμεση κατάπαυση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ενώ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κων. Δημόπουλος,καλεί τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στο σερβικό λαό, προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια μέσω φορέων που έχουν αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ