Παρασκευή 2 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΛΕΪ ΟΦ
Σφράγισε το εισιτήριο ο Ηρακλής

O Ηρακλής είναι από χτες η πρώτη ομάδα που σφράγισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση των πλέι οφ, αφού επικράτησε στα Πατήσια για δεύτερη φορά του Σπόρτιγκ με 78 - 75. Κυριότερο στοιχείο του χτεσινού παιχνιδιού που έδωσε τη νίκη πρόκριση στον "γηραιό" ήταν η εμπειρία των παικτών του στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, αφού μέχρι τότε το παιχνίδι ήταν ντέρμπι. Με κορυφαίο όμως τον Μπακ Τζόνσον οι Θεσσαλονικείς 5 πριν τη λήξη πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα 6 πόντων και με σωστές επιλογές στην επίθεση αλλά και καλή άμυνα έφθασαν στο στόχο τους. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν για το καλύτερο και μάλιστα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήταν μπροστά στο σκορ. Δυο τραγικά λάθη όμως στις επιθέσεις των τελευταίων δευτερολέπτων εξαφάνισαν τις όποιες ελπίδες είχαν. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Μπακ Τζόνσον (26), ενώ από τον Σπόρτιγκ ξεχώρισε ο Φορντ (38).

Παράταση στην αγωνία

Με βασικό όπλο την πολύ καλή του περιφέρεια και δείχνοντας περίσσιο πάθος για τη νίκη, το Ηράκλειο κατάφερε χτες να επικρατήσει στην Κρήτη του Αμαρουσίου με 82 - 73 και να δώσει παράταση στις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση των πλέι οφ. Ετσι τώρα οι δυο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι, που θα γίνει το Σάββατο στο κλειστό του Αμαρουσίου, αφού ως γνωστό οι "κιτρινόμαυροι" έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Το χτεσινό παιχνίδι δεν είχε και πολλή διαφορά από το προηγούμενο αφού και αυτό ήταν ντέρμπι με τις δυο ομάδες να παλεύουν εξίσου για το ροζ φύλλο του αγώνα. Μόνο που αυτή τη φορά οι Κρητικοί φάνηκαν πιο ψύχραιμοι στα τελευταία λεπτά και πιο αποφασισμένοι για τη νίκη, σε αντίθεση με την πρώτη αναμέτρηση στο Μαρούσι, όταν ενώ είχαν το προβάδισμα τελικά έχασαν. Με το τρίο Κάρτερ - Χαρίση - Πετρόπουλου να πραγματοποιούν εκπληκτική εμφάνιση και να εκτελούν συνεχώς από την περιφέρεια 3 πριν τη λήξη πήραν μια διαφορά 11 πόντων (73 - 62) γέρνοντας την πλάστιγγα της νίκης προς το μέρος τους.

Στην αντίπερα όχθη το Μαρούσι προσπάθησε να τελειώσει από χτες την υπόθεση πρόκριση και αρχίζοντας δυνατά το παιχνίδι αιφνιδίασε τους γηπεδούχους αφού μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχε σταθερό προβάδισμα στο σκορ (29 - 34). Οταν στην επανάληψη φορτώθηκαν με φάουλ οι Μικ και Κόρφας κάπου οι φιλοξενούμενοι έχασαν το ρυθμό τους. Από το Ηράκλειο ξεχώρισαν οι Χαρίσης (21) και Κάρτερ (15), ενώ από το Μαρούσι ο Τέρνερ (26) και ο Μικ (16).

Με στόχο το 2 - 0

Τη δεύτερη νίκη που θα τους δώσει το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση των πλέι οφ στοχεύουν σήμερα ΑΕΚ και Περιστέρι. Οι "κιτρινόμαυροι" κοντράρονται στη Ν. Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο (19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), ενώ το Περιστέρι φιλοξενεί στην έδρα του (21.00) τη Νήαρ Ηστ.

  • Με επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο ο κορυφαίος παράγοντας του γιουγκοσλαβικού μπάσκετ Νεμπόισα Πόποβιτς εκφράζει τις ευχαριστίες του στον πρόεδρο της ΕΟΚ για τη συμπαράσταση που έδειξε η ομοσπονδία στο δοκιμαζόμενο λαό της χώρας του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ