Παρασκευή 2 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επιχείρηση ανασυγκρότησης

Η επιστροφή της Εθνικής στα πάτρια εδάφη (θεωρητικά) σήμανε την έναρξη της "επιχείρησης ανασυγκρότησης". Μεγάλο ερωτηματικό βέβαια είναι αν και σε ποιο βαθμό ένα τέτοιο εγχείρημα θα 'χει αποτέλεσμα. Το... τρίγωνο ήττα από Νορβηγία, παραίτηση Ιορντανέσκου, ισοπαλία με Λετονία δημιούργησε άσχημες καταστάσεις και αρκετά προβλήματα στην ομάδα, με αποτέλεσμα το μέλλον να μη δείχνει (τουλάχιστον τώρα) ευοίωνο.

Οι βάσεις της αρνητικής πραγματικότητας είναι δύο. Οι βαθμολογικές απώλειες και η κακή ψυχολογία. Ο Β. Δανιήλ τέθηκε επικεφαλής στην "επιχείρηση ανασυγκρότησης", αλλά τα εμπόδια φαντάζουν τεράστια. Τόσο κατά τη διάρκεια του προχθεσινού παιχνιδιού, όσο και μετά οι παίχτες επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει κρίση στις σχέσεις τους. Επίσης μεγάλη απογοήτευση...

Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που τα δεδομένα δεν τη δικαιολογούν. Πραγματικά το τετραήμερο αυτό ο αρχικός στόχος της πρωτιάς που σημαίνει απευθείας πρόκριση απομακρύνθηκε σημαντικά. Ακόμα και σε θεωρητικό επίπεδο όμως παραμένει "ζωντανός". Το κυριότερο πάντως είναι ότι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης (που οδηγεί απευθείας στα τελικά, με καλύτερη βαθμολογία από τους υπολοίπους των 9 ομίλων, ή μέσω μπαράζ) είναι εφικτή. Δεν επιτρέπεται λοιπόν τόση και τέτοια απογοήτευση. Οταν άλλωστε θέλεις να είσαι μεγάλη ομάδα το δείχνεις στα δύσκολα. Εκεί... κρατάς χαρακτήρα και ξεπερνάς τις αναποδιές.

Αυτό προσπαθεί να πείσει άπαντες και ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας: "Υπάρχει θέληση να δουλέψουμε για να πάρουμε την πρόκριση. Θεωρητικά μπορούμε και την πρώτη θέση, αφού θα ξαναντιμετωπίσουμε Νορβηγία, Λετονία. Είναι δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο. Τώρα στρέφουμε την προσοχή και τη δουλιά μας στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν (σ.σ. τον Ιούνη με Γεωργία εκτός και Λετονία εντός)".

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η κατάσταση στην Εθνική Ελπίδων. Υπό τις οδηγίες του Γ. Κόλλια οι νεαροί διεθνείς επιβεβαιώνουν τις δυνατότητές τους και φαντάζουν "εθισμένοι" στις επιτυχίες. Πέρυσι αγωνίστηκαν στον τελικό του πανευρωπαϊκού. Τώρα με αρκετά νέα πρόσωπα παραμένουν αήττητοι στη διοργάνωση, έχουν "αγκαλιάσει" την πρόκριση στα τελικά και πλέον θέτουν ένα διττό στόχο.

Κατ' αρχήν, πρόκριση στην τελική τετράδα (αν αυτό γίνει θα μιλήσουν για υψηλότερα), που ταυτόχρονα θα τους δώσει τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνεϊ. Μια μοναδική ευκαιρία, όπως επισημαίνει ο αρχηγός της Εθνικής, Γ. Καραγκούνης, αφού λόγω ηλικίας δε θα ξανάχουν παρόμοια δυνατότητα.

  • Ο Γ. Καλιτζάκης ανακοίνωσε την επιθυμία του ν' αποχωρήσει από την Εθνική "για ν' αφοσιωθώ στην ομάδα μου". Μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ο "τελευταίος των Μοϊκανών", αφού είναι ο τελευταίος μιας μεγάλης "φουρνιάς" παιχτών όπως οι Μανωλάς, Νιόπλιας, Αποστολάκης, Μήνου, Καραπιάλης και άλλοι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ