Σάββατο 3 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σταματήστε τους δολοφόνους των λαών

Το πραγματικό πρόσωπο του ιμπεριαλισμού, ίδιο το πρόσωπο του θανάτου, αποκαλύπτεται ολοκάθαρα στην περίπτωση του πολέμου, που ο ίδιος προκαλεί για να ικανοποιήσει τα αιμοχαρή σχέδιά του. Η ανθρωπότητα παρακολούθησε άναυδη τον Κλίντον να δηλώνει ότι δε θα σταματήσει τους βομβαρδισμούς ενάντια στη Γιουγκοσλαβία ούτε το Πάσχα! Εκεχειρία έκαναν ακόμα και οι "βάρβαροι". Στο ίδιο μήκος κύματος ο στρατηγός Κλάους Νάουμαν, επικεφαλής της στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, δήλωσε από τις Βρυξέλλες: Να σταματήσει η ΝΑΤΟική εκστρατεία το Πάσχα θα ήταν κάτι "βαθιά απάνθρωπο".

Περισσότερο συγκεκριμένος ένας από τους αρχιτέκτονες της ηγεμονίας των ΗΠΑ και της "νέας τάξης" ο Ζμπίγκιεφ Μπρεζίνσκι, σε άρθρο του στην "Ουάσιγκτον Ποστ" βρίσκει πολύ "ήπιες" τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στη Γιουγκοσλαβία και γι' αυτό προτείνει: "Πρώτο βήμα οι συνεχείς βομβαρδισμοί, δεύτερο να δώσουμε όπλα στους Κοσσοβάρους και χερσαία επέμβαση και τρίτο βήμα να βάλουμε τέλος στη δικτατορία Μιλόσεβιτς".

Σχετικά με το τελευταίο δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς τον προχτεσινό τίτλο της εφημερίδας "Ντέιλι Μέι", που ανοιχτά ζητούσε "σκοτώστε τον Μιλόσεβιτς".

Η ανατριχίλα, που αισθάνονται οι λαοί από τέτοιες δηλώσεις των οργάνων του πολέμου, χρειάζεται να μετατραπεί σε καθημερινά συλλαλητήρια, ακούραστα, με πείσμα και πάθος, για να σταματήσουν το χέρι των δολοφόνων των λαών. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, από πουθενά αλλού δε θα έρθει βοήθεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ