Τρίτη 6 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανάχωμα στο αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο η Νομαρχία

Αρωγοί στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει το λαό από το αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο και να τον στρέψει στην κατεύθυνση της φιλανθρωπίας (!) στάθηκαν για άλλη μια φορά ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, αλλά και οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων, όταν ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣΘ Μ. Σπυριδάκης ζήτησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης να καταδικάσει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, καταθέτοντας σχετικό ψήφισμα προς έγκριση.

Το ψήφισμα αυτό, αφού αναφέρει τα όσα αποκάλυψε ο "Ρ" για την εμπλοκή της χώρας μας και την υπογραφή της κυβέρνησης από τον Ιούνιο 1998 στα ΝΑΤΟικά σχέδια για γενικευμένη επίθεση, τονίζει την ανάγκη να καταδικαστούν οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας "που χρησιμοποίησε την προπαγάνδα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, προκειμένου να αιτιολογήσει τη βάρβαρη και εγκληματική επίθεση ενάντια στο γιουγκοσλαβικό λαό". Ζητά δε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο να καλέσει τους δήμους και φορείς του νομού, για να δοθεί συνέχεια στις κινητοποιήσεις του λαού της περιοχής.

Η αντίδραση του νομάρχη Κ. Παπαδόπουλου ήταν χαρακτηριστική της στάσης κυβερνητικού υπαλλήλου. Είπε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ. "Με δεδομένη την παντοδυναμία των ΗΠΑ η κατάσταση είναι "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα"", κατέληξε και κάλεσε όλους να προσανατολίσουν τη δράση τους στην κατεύθυνση της ...φιλανθρωπίας. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η στάση των εκπροσώπων των άλλων παρατάξεων, με εξαίρεση τον εκπρόσωπο του ΔΗΚΚΙ, κ. Παπαδημητρίου, που συμφώνησε με τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά υποστήριξε ότι ένα ψήφισμα δε λύνει το πρόβλημα και ζήτησε να γίνει ολοκληρωμένη συζήτηση πάνω στο θέμα. Τελικά εγκρίθηκε ψήφισμα που επιχειρεί να απαλύνει τις ευθύνες της κυβέρνησης με την υπογράμμιση ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη "η λεπτή θέση της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ