Τρίτη 6 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ
"Αγώνες" για εκτόνωση επιβάλλει η "πράσινη" πλειοψηφία

Νέα συνδικαλιστική τακτική εγκαινίασε η ΠΑΣΚΕ στην Εταιρία Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ), κηρύσσοντας στάσεις εργασίας, με αίτημα να εφαρμοστεί η κυβερνητική πολιτική στις αστικές συγκοινωνίες με ορισμένες μικροβελτιώσεις!

Στη λογική της στήριξης και όχι της ανατροπής των κυβερνητικών μέτρων για τις συγκοινωνίες και τους εργαζόμενους, η πλειοψηφία στο ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ κήρυξε στάσεις εργασίας για τις 15, 19 και 23 Απρίλη, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 7 π.μ. και από τις 10 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας, καθώς και άλλη μια 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ. ) στις 29 Απρίλη, με παράλληλη σύγκληση γενικής συνέλευσης. Το "διεκδικητικό πλαίσιο", όπως το ιεραρχεί η πλειοψηφία του συνδικάτου, είναι: Να ανακληθεί ο νέος σχεδιασμός δρομολογίων, να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών που δέχονται επιθέσεις, να βελτιωθούν οι αλλαγές βάρδιας που γίνονται στο δρόμο, να εφαρμοστεί 35ωρη, 5ήμερη εργασία χωρίς μείωση αποδοχών, να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς, να προσληφθούν 500 οδηγοί, να εφαρμοστεί η νέα τεχνολογία (μηχανοργάνωση, τηλεματική κλπ.), ν' αρχίσουν εργασίες κατασκευής χώρων υποδομής στους σταθμούς μετεπιβίβασης ΗΣΑΠ και μετρό, να κατασκευαστεί αμαξοστάσιο στην Ανθούσα, να επεκταθούν οι λεωφορειολωρίδες και να ιδρυθούν οι ενιαίες διευθύνσεις στον ΟΑΣΑ, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, για να υπάρξει συντονισμός στην εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου.

Το παραπάνω "διεκδικητικό πλαίσιο" παρουσίασε χτες ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Α. Κολλάς,στο θέατρο "Ακροπόλ", όπου η προγραμματισμένη γενική συνέλευση του κλάδου εξελίχθηκε σε ενημερωτική συγκέντρωση, λόγω έλλειψης απαρτίας. Στην αρχή της ομιλίας του απάλλαξε εαυτόν για τη μη προσέλευση των εργαζομένων και έκρινε σκόπιμο να καταγγείλει τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Καραμανλή,που αποκάλεσε δημόσια σε τηλεοπτική εκπομπή "καρκινώματα" τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες. Αναφέρθηκε στην "απαράδεκτη και βάρβαρη επίθεση από δυνάμεις του ΝΑΤΟ ενάντια στον ομόθρησκο σερβικό λαό", πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ στηρίζουν την αντίστασή του και εισηγήθηκε να συγκεντρωθούν τρόφιμα, ρουχισμός, φάρμακα κλπ., τα οποία θα παραδώσει αντιπροσωπεία του συνδικάτου στο Βελιγράδι.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ (ΕΣΑΚ) και της ΑΣΚΕ, Χρ. Σταμούλος και Χρ. Σερεμετίδης,εξέφρασαν τη ριζική τους διαφωνία με το περιεχόμενο του απεργιακού προγράμματος, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας των εργαζομένων επιβάλλεται να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο και στόχο την ανατροπή των κυβερνητικών μέτρων και όχι τις μικροβελτιώσεις, για να λειτουργήσουν ως "βαλβίδα εκτόνωσης" του κλάδου. Και κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους σε δυναμικό και αποφασιστικό αγώνα για την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδίων. Ο Χρ. Σταμούλος,σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Α. Κολλάς,ο οποίος περιορίστηκε μόνο στην ανάγκη... φιλανθρωπίας για το γιουγκοσλάβικο λαό, τόνισε ότι πρώτα και κύρια οι Ελληνες εργαζόμενοι πρέπει να δείξουν την αλληλεγγύη τους αναπτύσσοντας ένα ρωμαλέο αντιμιλιταριστικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ