Τρίτη 6 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣΕΕ
Παραιτήθηκαν τα στελέχη της ΔΑΣ από το προεδρείο

Γ. Μαυρίκος: "Εφτασε ο κόμπος στο χτένι. Πιστεύουμε ότι η στάση μας αυτή θα προβληματίσει τους εργαζόμενους και θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά"

Την παραίτησή τους από το προεδρείο της ΓΣΕΕ ανακοίνωσαν χτες τα στελέχη της ΔΑΣ και ειδικότερα ο Γ. Μαυρίκος από τη θέση του αναπλ. προέδρου και ο Γ. Σταυρόπουλος από τη θέση του αναπλ. οργανωτικού γραμματέα.

Σε δήλωσή του, ο Γ. Μαυρίκος,επικεφαλής της ΔΑΣ, σημειώνει σχετικά:

"Σε μια περίοδο που στα Βαλκάνια, το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι, βομβαρδίζουν το δικαίωμα των λαών να ζούμε ειρηνικά, σε μια περίοδο που οι βιομήχανοι, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση λεηλατούν κατακτήσεις ιερές και δικαιώματα απαράγραπτα, σε φάση που οι απλοί άνθρωποι της δουλιάς αγωνιούν και αναρωτιούνται μέχρι πού θα φτάσει αυτή η κατρακύλα μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, η ΓΣΕΕ με τη στρατηγική και την ταχτική της απογοητεύει ακόμα περισσότερο την Εργατική Τάξη, αντικειμενικά κάνει ό,τι μπορεί για να "πάει ο εργαζόμενος σπίτι του".

Είναι φανερό ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι με αυτές τις πλειοψηφίες στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος.Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από αγωνιστές εκπροσώπους και όχι από διαχειριστές. Θέλοντας να προβληματίσουμε όλους ανεξαίρετα τους εργαζόμενους, να ανοίξει πιο αποφασιστικά η συζήτηση για την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος και ταυτόχρονα, να υπογραμμίσουμε τις αρνητικές εξελίξεις στο κίνημα των εργατοϋπαλλήλων.

Δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από το Προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας.Θέλουμε με τη στάση μας αυτή, να σηματοδοτήσουμε την ανάγκη, σ' αυτήν την κρίσιμη στιγμή να στρατευτούμε στο δύσκολο, αλλά ωραίο αγώνα του ΠΑΜΕ που συγκροτήθηκε το Σάββατο, έτσι ώστε το κέντρο δράσης όλων των αγωνιστικών ταξικών δυνάμεων να μετατοπιστεί στους χώρους δουλιάς, στις συντονιστικές επιτροπές αγώνα, στα πρωτοβάθμια σωματεία. Σήμερα οι εργαζόμενοι, όλες οι ταξικές δυνάμεις, δε δίνουν πίστωση χρόνου και ανοχή στη γραφειοκρατική ελίτ που βρίσκεται στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για να νομιμοποιείται στη συνείδηση των εργαζομένων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η στάση μας αυτή θα προβληματίσει τους εργαζόμενους και θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά.

Δηλώνουμε ακόμη ότι αυτή η στάση μας δε σημαίνει αποχώρηση από τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, όπου μας εκλέγουν οι εργαζόμενοι για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά τους. Αξιοποιούμε την παρουσία μας στα όργανα, ώστε να αντιπαλεύουμε τη γραμμή της συναίνεσης και της υποταγής, να προβάλλουμε την αγωνιστική ενότητα και τον ταξικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος. Με την παρουσία μας στη Διοίκηση και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ η αγωνιστική, η αυθεντική, η εργατική φωνή του ΠΑΜΕ θα έχει ένα ακόμη βήμα να αποκαλύπτει και να καταπολεμά τη γραμμή του Συμβιβασμού και της Συναίνεσης".

-

Σε μια αγωνιώδη προσπάθεια διαστρέβλωσης του νοήματος της παραίτησης των στελεχών της ΔΑΣ από το προεδρείο της ΓΣΕΕ, ο Χ. Πολυζωγόπουλος,ως γραμματέας της ΠΑΣΚΕ,κάνει λόγο σε δήλωσή του για "κομματικά επιβεβλημένη και καθοδηγούμενη ενέργεια"! Χαρακτηρίζει, κατά προκλητικό τρόπο, το ΠΑΜΕ"προϊόν κομματικού πειραματικού σωλήνα" (!), αναμασά τα περί "διάσπασης" και καλεί τον Γ. Μαυρίκο και την παράταξη "να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους και να μην επιχειρήσουν περαιτέρω "βήματα" διάσπασης
".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ