Τετάρτη 7 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Πανευρωπαϊκή διαδήλωση ενάντια στο ΝΑΤΟ

Χιλιάδες αγωνιστές της ειρήνης, από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των Κινημάτων Ειρήνης Γαλλίας και Γερμανίας, που διαδήλωσαν την περασμένη Κυριακή στο Στρασβούργο έξω από την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι διαδηλωτές - ανάμεσά τους και Ελληνες κομμουνιστές μετανάστες που ζουν στη Γερμανία - συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου εκπρόσωποι από τα κινήματα ειρήνης των δύο χωρών, καταδίκασαν την επίθεση του ΝΑΤΟ ενάντια στη Γιουγκοσλαβία και ζήτησαν την εξεύρεση ειρηνικής λύσης.

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές, αφού διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνεχώς αντιΝΑΤΟικά - φιλειρηνικά συνθήματα, ζητώντας να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ, κατέληξαν στην πλατεία Μπρολί, όπου χαιρέτισαν εκπρόσωποι από διάφορες ευρωπαϊκές φιλειρηνικές οργανώσεις που συμμετείχαν στην εκδήλωση (Βέλγιο, Μ. Βρετανία κλπ).

Στη συγκέντρωση, εκ μέρους της ΕΕΔΥΕ, μίλησε ο Α. Αντανασιώτης,ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό των δεκάδων χιλιάδων αγωνιστών της ειρήνης που κινητοποιούνται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα κατά των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών, καταδίκασε την παράνομη, άδικη και βάρβαρη επίθεση των ΗΠΑ και της ΕΕ κατά της Γιουγκοσλαβίας και κατήγγειλε τα γελοία και υποκριτικά προσχήματα που χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστές, για να δικαιολογήσουν την επέμβασή τους.

Τέλος, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο γιουγκοσλαβικό λαό και σ' όλους τους λαούς που αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική κυριαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ