Τετάρτη 7 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρηματοδότηση για μικρού μήκους - ντοκιμαντέρ

Το ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ενέκρινε τις αποφάσεις του Συμβουλίου Κρίσεων του Οργανισμού για τη χρηματοδότηση της παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ. Το συνολικό ύψος των χρηματοδοτήσεων υπολογίζεται να φτάσει στο ποσό των 118.000.000 δρχ.Αυτή τη φορά τα σενάρια ταινιών μικρού μήκους "δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες" που είχε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια η ραγδαία ανάπτυξη του είδους στη χώρα μας. Μόνο 5 ταινίες μικρού μήκους συγκέντρωσαν τον απαραίτητο αριθμό των 4 ψήφων και εγκρίθηκαν. Οι ταινίες αυτές χρηματοδοτούνται με 10.000.000 δρχ. η κάθε μια. Επειδή, όμως, ο αριθμός είναι μικρός για την ετήσια παραγωγή, το ΔΣ ύστερα από εισήγηση του Συμβουλίου Κρίσεων, αποφάσισε να δώσει οικονομική ενίσχυση 5.000.000 δρχ. στους παραγωγούς 6 ταινιών, οι οποίες συγκέντρωσαν 3 ψήφους, υπό τον όρο να συμπληρώσουν και από άλλες πηγές τον προϋπολογισμό των ταινιών.

Στο χώρο του ντοκιμαντέρ εγκρίθηκαν οι προτάσεις για 2 ταινίες μεγάλου μήκους και αποφασίστηκε η επιδότηση της ανάπτυξης σχεδίου παραγωγής ενός ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι.

Οι ταινίες μικρού μήκους που εγκρίθηκαν είναι: "Ο τελευταίος ταμπάκος",σενάριο σκηνοθεσία Λευτέρη Δανίκα, "Nuestra seniora de Los Peros" τηςΕύης Καραμπάτσου, "Λάθος αιώνας" σενάριο Βασίλη Ραϊση,σκηνοθεσίαΣτέργιου Ραϊση, "Το φουστάνι" της Μόνικα Βαξεβάνη, "Μετωπική σύγκρουση" του Μιλτιάδη Πιλαλητού.Για παραγωγή ταινιών ντοκιμαντέρ: "Βαλκάνια" τουΑγγελου Κοβώστου, "Μ' αρέσουν οι καρδιές σαν τη δική σου" του Γιώργου Ζέρβα.Επίσης για την ανάπτυξη σχεδίου ταινίας ντοκιμαντέρ με χρηματοδότηση 8.000.000 δρχ. για τον "Καθρέφτη και το μαχαίρι" του Δημήτρη Βερνίκου.

Ταινίες μικρού μήκους που θα ενισχυθούν με το ποσό των 5.000.000 δρχ είναι: "Γκαρσόνια στα αναψυκτήρια" του Αντώνη Σαμουράκη, "Η αντοχή των υλικών" του Βασίλη Λουλέ, "Η μετακόμιση" της Κατερίνας Ιορδάνογλου,"Αγγίγματα στο τέλος ενός κύκλου" του Σταύρου Στάγκου, "Αντι - Septic" τουΝτένη Ηλιάδη, "Ο λόφος" του Λογγίνου Παναγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ