Παρασκευή 9 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο σφυρί οι ιαματικές πηγές

ΛΑΜΙΑ (του ανταποκριτή μας). -

Στα πλαίσια της πολιτικής τού "πωλείται Ελλάς" η "εκσυγχρονιστική" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σέρνοντας το χορό των ιδιωτικοποιήσεων, προσφέρει και τις ιαματικές πηγές της χώρας στο μεγάλο κεφάλαιο, σε συνδυασμό και παράλληλα με τη συνέχιση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας του ΕΟΤ (ξενοδοχειακές μονάδες ΞΕΝΙΑ, υδροθεραπευτήρια κ. ά.), που κάλυπταν κοινωνικές ανάγκες και απαιτήσεις χιλιάδων απόμαχων της δουλιάς, εργαζόμενων και χαμηλόμισθων.

Ηδη, οι τέσσερις πρώτες ιαματικές πηγές, αυτές της Φθιώτιδας, βγήκαν στο "σφυρί" και την προηγούμενη Δευτέρα χτυπήθηκαν από δύο κοινοπραξίες υπό τον Κ. Μήτση η μία και ξενοδόχων επιχειρηματιών της Υπάτης η δεύτερη. Οι δύο προσφορές, όμως, δεν ανοίχτηκαν, λόγω έλλειψης κάποιων δικαιολογητικών, που, ενδεχομένως, να οδηγήσει το ΔΣ του ΕΟΤ στην κήρυξη ως άγονου του διαγωνισμού, αλλά αυτό δεν αποθαρρύνει την κυβέρνηση, αφού "το μοναστήρι να 'ναι καλά...".

Να σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό ζητείται η συνδυασμένη εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών Πλατύστομου (785 στρέμματα), Λουτρών Υπάτης, Θερμοπυλών (760 στρέμματα), Καλλιδρόμου, προκειμένου να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις τουριστικής υποδομής για τη διαφοροποίηση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος και την ποιοτική αναβάθμισή του. Δηλαδή, με λίγα λόγια, εγκαταστάσεις που θα είναι προσιτές μόνο στην τουριστική "ελίτ" ή σε υψηλά εισοδήματα, αφού, εκτός των υδροθεραπευτηρίων, παραδίνονται προς 40ετή εκμετάλλευση τα τοπικά ξενοδοχεία, "Ξενία" και κάμπινγκ του ΕΟΤ και περιλαμβάνουν επενδύσεις για δημιουργία κέντρων ομορφιάς, ξενοδοχειακών μονάδων πολυτελείας κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ