Παρασκευή 16 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Καθημερινή" θεραπαινίδα

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 1

Ταυτόχρονα η θεραπαινίδα των μεγαλοσχημόνων και στήριγμα της κυβερνητικής πολιτικής θέτει το εξής ζήτημα: "Εάν για τις άλλες χώρες η πολιτική ανυπακοή στις Ενοπλες Δυνάμεις είναι θεσμικά απαράδεκτη, για την Ελλάδα, λόγω της τούρκικης απειλής, ισοδυναμεί με εθνική υπονόμευση"...

Ο ναύτης Ν. Γαρδίκης, δεν έκανε τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από το χρέος του απέναντι στο λαό και στην πατρίδα του, γεγονός που ενοχλεί ιδιαίτερα την "ΚΑθΗΜΕΡΙΝΗ", της οποίας έμβλημα είναι το γνωστό "ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ", αφού πατρίδα της είναι το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή Ενωση, ο όπου Γης κοσμοπολιτισμός, η Λόντρα και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Αυτά είναι τα ιερά και τα όσιά της, "διακοσμημένα" με το μίσος της κατά των λαών, μαζί και του ελληνικού. Ο ναύτης, υπογράμμισε ότι είναι έτοιμος για κάθε θυσία, αν χρειαστεί να υπερασπιστεί την πατρίδα του, την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα της χώρας. Οχι, όμως, και όταν πρόκειται να υπηρετήσει τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα που σφαγιάζουν το λαό της Γιουγκοσλαβίας. Μπροστά σ' αυτή την υπέροχη στάση, η "Καθημερινή"... έφριξε!

Αν η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" όντως θεωρούσε ότι η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων είναι καθήκον κάθε στρατευμένου, θα αναγνώριζε επίσης ότι αυτό το δικαίωμα ισχύει και για το λαό της Γιουγκοσλαβίας και για όλους τους λαούς. Που σημαίνει ότι η επίθεση εναντίον ενός άλλου λαού, που υπερασπίζεται τη δική του πατρίδα από εισβολείς, είναι άδικη και δολοφονική πράξη. Αλλά η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", ενώ, όπως υποστηρίζει, θεωρεί ύψιστο καθήκον την υπεράσπιση της χώρας μας, δίχως ταυτόχρονα να αναγνωρίζει και την υποχρέωσή της να σέβεται τους άλλους λαούς, αποδείχνει ότι το πρόβλημά της δεν είναι αυτό, αλλά ο φόβος της μήπως κλονιστεί η εξουσία της τάξης της.

Την αμυντική ικανότητα της χώρας δεν την υπονομεύουν στο ελάχιστο, αντίθετα, την ενισχύουν συμπεριφορές όπως αυτή του Ν. Γαρδίκη. Και μακάρι όλοι οι στρατευμένοι να αποφάσιζαν να κρατήσουν μια τέτοια στάση. Θα ήταν αυτό η πιο τρανή απόδειξη ότι το πατριωτικό φρόνημα βρίσκεται στο ανώτερο σημείο του, ότι η αμυντική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων δεν μπορεί να υπονομευτεί - όπως γίνεται τώρα - από τους Αμερικανο-ΝΑΤΟικούς επικυρίαρχους.

Το ΚΚΕ, δε λογοδοτεί στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", στις γραφίδες της και στους προστάτες της. Γνώμονάς του είναι μόνον τα λαϊκά συμφέροντα. Τα υπηρέτησε και τα υπηρετεί με όλες του τις δυνάμεις και μέσα σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Το έχει αποδείξει αμέτρητες φορές στην ιστορία αυτού του τόπου, υπερασπίζοντας την πατρίδα, με το αίμα και τη θυσία εκατοντάδων χιλιάδων μελών και στελεχών του, όταν άλλοι, μεταξύ αυτών και η εν λόγω εφημερίδα ξεσκόνιζαν τις καρέκλες των εχθρών της πατρίδας και του αδούλωτου λαού μας. Κι αν η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" πιστεύει ότι θα μπορέσει να παρεμποδίσει τη δράση του ΚΚΕ, είναι μακριά νυχτωμένη. Για το μόνο που πρέπει να αισθάνεται βεβαιότητα, είναι το γεγονός ότι τη "νομιμότητα" που η ίδια υπερασπίζεται - και που είναι η "νομιμότητα" αυτών που σπρώχνουν τους λαούς σε αιματοκύλισμα- ο λαός θα την τσακίσει αργά ή γρήγορα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ