Σάββατο 17 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αντεργατικά τεχνάσματα τεχνικής εταιρίας

Αδεια για "εκτέλεση εργασιών από την ανατολή ως τη δύση του ηλίου, σε καθημερινή βάση, Σάββατα, Κυριακές και αργίες" (!), ζήτησε από την Επιθεώρηση Εργασίας Λήμνου η τεχνική εταιρία "Σταντίδης - Γεωργακόπουλος",που έχει αναλάβει το έργο ανακατασκευής του λυκείου Μύρινας!

Το επιχείρημα με το οποίο προσπαθεί να στηρίξει τις παράλογες αξιώσεις της είναι πως ο διαθέσιμος χρόνος ως τον ερχόμενο Αύγουστο, οπότε και λήγει η προθεσμία, "είναι πάρα πολύ ανεπαρκής". Μάλιστα, για να ισχυροποιήσει το επιχείρημά της αυτό, έφτασε στο σημείο να ζητήσει βεβαίωση από το Σωματείο Οικοδόμων για τον αριθμό των απεργιακών κινητοποιήσεων που έγιναν στο νησί από τις 27/8/98 έως σήμερα,προκειμένου η βεβαίωση αυτή - όπως αναφέρει στο έγγραφο που έστειλε στο σωματείο - "να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο για την παράταση της λήξης της προθεσμίας του έργου"!

Γίνεται έτσι φανερή η προσπάθεια της εταιρίας να μετακυλήσει τις ευθύνες για την καθυστέρηση του έργου στις απεργίες των οικοδόμων και όχι σε παραλείψεις που έγιναν. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να καλύψει την καθυστέρηση με καταστρατήγηση του 7ωρου και 5ήμερου, ζητώντας μάλιστα γι' αυτό και νομική κάλυψη!

Να σημειώσουμε ότι το "έργο" το έχουν ξαναδεί οι κάτοικοι της Λήμνου και συγκεκριμένα στην κατασκευή της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου από την εταιρία "Κοροντζής", η οποία επίσης είχε προβάλει ανάλογες αξιώσεις, ενώ είχε φτάσει στο σημείο να σύρει στα δικαστήρια συνδικαλιστές, όταν αυτοί εναντιώθηκαν στα σχέδιά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ