Σάββατο 17 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις στη ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Σε απολύσεις 60 εργαζομένων της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ προχώρησε χτες, με γραπτή κοινοποίηση, η πρόεδρος της εταιρίας, Γκαμπριέλα Τραμπουλέι,κλιμακώνοντας έτσι τις προκλήσεις προς τους εργαζόμενους που έχουν εννιά μήνες απλήρωτοι και οξύνοντας την κρίση που μαστίζει για πολύ καιρό την άλλοτε κερδοφόρα επιχείρηση.

Να σημειωθεί ότι οι απολύσεις κοινοποιήθηκαν ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και ζητώντας λύση για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου.

Ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΒΑΛΚΑΝ, Θανάσης Μητρούδας,σε δήλωσή του στο "Ρ" χαρακτήρισε τις απολύσεις παράνομες και πρόσθεσε: "Το θέμα είναι πολιτικό και απαιτείται παρέμβαση της πολιτείας για να μείνει ανοιχτό το εργοστάσιο. Ορισμένοι βρήκαν την ευκαιρία τώρα που ο ελληνικός λαός και ολόκληρα τα Βαλκάνια είναι ανάστατα με τους βάρβαρους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, να χτυπήσουν ξανά τους εργαζόμενους και την παραγωγική βάση της χώρας".

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν, χθες το πρωί, πορεία διαμαρτυρίας από το Σιδηροδρομικό Σταθμό στον ΟΑΕΔ, όπου κατέθεσαν στη διοίκηση του Οργανισμού γραπτό αίτημα για να τους δοθεί το επίδομα αφερεγγυότητας που καταβάλλεται στους εργαζόμενους εταιριών που έχουν κηρύξει πτώχευση.

Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε στην Εμπορική Τράπεζα όπου αντιπροσωπεία του σωματείου είχε συνάντηση με το διευθυντή, υπεύθυνο για δανειοδότηση μεγάλων επιχειρήσεων, κ. Πούλιο, απ' τον οποίο ζήτησαν να γίνει κάποια διευθέτηση για να εξασφαλιστούν στη ΒΑΛΚΑΝ τα απαραίτητα κεφάλαια κίνησης, που έχει ανάγκη για να λειτουργήσει. Ο κ. Πούλιος ανέφερε στην αντιπροσωπεία ότι το θέμα έχει ξεφύγει τώρα από τη δικαιοδοσία της Τράπεζας και έγκειται στο δικαστήριο να αποφασίσει.

Προχτές επισκέφθηκε τους εργαζόμενους αντιπροσωπεία τουΠΑΜΕ,από τους Γιώργο Μαυρίκο και Φίλιππα Γεωργουδάκη.Οι συνδικαλιστές μίλησαν στους συγκεντρωμένους εργάτες για τους σκοπούς της κίνησης και τις πρωτοβουλίες που παίρνει ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στα Βαλκάνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ