Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Αιματοκύλισμα στην επαρχία Ατσεχ από το στρατό

ΠΟΥΛΟ ΡΟΥΝΓΚΟΝ.-

Σε μακελειό εξελίχθηκαν, τελικά, οι συγκρούσεις που ξέσπασαν στην πρωτεύουσα της επαρχίας Ατσεχ, στη βόρεια Ινδονησία, ανάμεσα σε στρατιωτικές δυνάμεις και σε μουσουλμάνους διαδηλωτές. Ο στρατός άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να σκοτωθούν 19 άνθρωποι και να τραυματιστούν, τουλάχιστον, 81 άλλοι.

Οπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVRI, ισχυρές δυνάμεις του ινδονησιακού στρατού αναπτύχθηκαν στην πόλη Πούλο Ρουνγκόν, 1.750 χιλιόμετρα βόρεια της Τζακάρτα στο νησί Σουμάτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν ένα στρατιώτη που είχε απαχθεί το Σαββατοκύριακο, από τους μουσουλμάνους κατοίκους κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, και κρατούνταν ακόμα. Η αντιπαράθεση στρατιωτών και διαδηλωτών, γρήγορα, έφυγε από τον έλεγχο και ακολούθησε αιματοκύλισμα. Πολλοί τραυματίες μεταφέρθηκαν στη γειτονική πόλη Λχοκσεϊμάβε, της οποίας ο στρατιωτικός διοικητής, Ανιάντο, αρκέστηκε να σχολιάσει τα αιματηρά επεισόδια υποστηρίζοντας ότι ήταν "μια σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στο στρατό και τους κατοίκους", ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν τελικά απελευθερώθηκε ο Ινδονήσιος στρατιώτης.

Τα επεισόδια στο Ατσεχ σημειώθηκαν ένα μόλις μήνα πριν από τη διεξαγωγή των πρώτων κοινοβουλευτικών εκλογών στη χώρα, στις οποίες συμμετέχουν αρκετά κόμματα, μετά από περισσότερες από 3 δεκαετίες. Οι θρησκευτικές έριδες μαστίζουν τις επαρχίες της Ινδονησίας και συγκεκριμένα στο Ατσεχ οι υποστηρικτές της απόσχισης της επαρχίας έχουν, μέχρι στιγμής, ανακοινώσει ότι θα μποϊκοτάρουν την εκλογική διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ