Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Στην πεπατημένη των ασφαλιστικών μέτρων η ΠΑΣΚΕ

Ως πραξικοπηματική ενέργεια καταγγέλλει η ΤΕ Αρκαδίας της ΕΣΑΚ την κατάθεση αγωγής ασφαλιστικών μέτρων κατά του Εργατικού Κέντρου του νομού από στελέχη της ΠΑΣΚΕ.Σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη τονίζει: "Αυτοί που απουσίασαν από κάθε δραστηριότητα του Εργατικού Κέντρου, που τορπίλισαν κάθε ταξική αγωνιστική διεκδίκηση, που ευθύνονται για φαινόμενα εκφυλισμού, σήψης και διαφθοράς σε χώρους δουλιάς και στο συνδικαλιστικό κίνημα, που μόνο τους μέλημα είναι να στηρίζουν τις ξεπουλημένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, είναι αυτοί που κάνουν τις προσφυγές για να μπλοκάρουν την ταξική αγωνιστική πορεία που έχει το Εργατικό Κέντρο".

Η ΤΕ της ΕΣΑΚ καταγγέλλει ακόμα πως οι τοπικοί παράγοντες της ΠΑΣΚΕ "παίρνουν μαθήματα από τον πατριώτη και καθοδηγητή τους, υπεύθυνο του Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ. Είναι τα φαντάσματα του παρελθόντος. Η εργατική τάξη δεν ξεχνά τα πραξικοπήματά τους στη ΓΣΕΕ και σε άλλες οργανώσεις τη δεκαετία του '80".

"Ενα είναι σίγουρο - συνεχίζει. Οι εργαζόμενοι τους έχουν γυρίσει την πλάτη. Μόνο στήριγμά τους έχουν την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τους μηχανισμούς τους".

Καταλήγοντας η ΤΕ της ΕΣΑΚ καλεί κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο, να δώσει την απάντησή του στους χώρους δουλιάς, στα σωματεία, αλλά και στις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου, που θα γίνουν στις 23 του μήνα. Ακόμα, τους καλεί να ενισχύσουν αποφασιστικά τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις για μία πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος που: "Θα οικοδομεί την ταξική ενότητα των εργαζομένων. Θα διεκδικεί και θα προβάλλει τα δικαιώματα και τους στόχους της εργατικής τάξης και θα απορρίπτει τους λεγόμενους "εθνικούς στόχους" της πλουτοκρατίας. Θα καταδικάζει την κοινωνική συναίνεση και υποταγή και θα ενισχύει αποφασιστικά την ταξική κατεύθυνση και συσπείρωση στο συνδικαλιστικό κίνημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ