Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ηταν μόλις 21 χρονών!

Τραγικό θάνατο βρήκε νέος εργάτης στο Ενεργειακό Κέντρο Κοζάνης - Πτολεμα'ϊδας. Παραβίαση των κανόνων λειτουργίας και μη τήρηση των στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας, καταγγέλλουν συνδικαλιστές

Παραμονή Πρωτομαγιάς, το πρωί της περασμένης Παρασκευής, άφησε την τελευταία του πνοή στο Ενεργειακό Κέντρο Κοζάνης - Πτολεμαϊδας - Αμυνταίου 21χρονος εργάτης Δημήτρης Τσαντσαρίδης,από την Κρυόβρυση Εορδαίας. Ο θάνατος υπήρξε ακαριαίος και προήλθε από ηλεκτροπληξία, λόγω βραχυκυκλώματος σε καλώδιο υψηλής τάσης.

Ο άτυχος εργάτης προσπαθούσε με άλλους συναδέλφους του να διορθώσει βλάβη σε ταινιόδρομο του νοτίου πεδίου όταν συνέβη το κακό. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο "Ρ" το μέλος της Διοίκησης του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΗ στην περιοχή, Πέτρος Ταταρίδης,οι συνθήκες κάτω απ' τις οποίες συνέβη το νέο θανατηφόρο ατύχημα συνιστούν παραβίαση των κανονισμών λειτουργίας των ορυχείων, που προβλέπουν ότι στις περιπτώσεις που απαιτούνται τέτοιου είδους επιδιορθώσεις, πρέπει να διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στον ταινιόδρομο.

Ο συνδικαλιστής κατάγγειλε ότι "δεν παίρνονται ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας και στα 5 ορυχεία του ενεργειακού κέντρου. Ακόμα και αυτά τα περιορισμένα μέτρα ασφαλείας, που είχαν καθιερωθεί με τους αγώνες των εργαζομένων, λασκάρουν καθημερινά. Τα τελευταία δέκα χρόνια υπάρχει μια ολοφάνερη τάση περιορισμού και αυτών των ανεπαρκών μέτρων, που υπαγορεύεται από τη, με κάθε μέσο, επιδίωξη της ΔΕΗ να βγει κάποιος όγκος παραγωγής, να πιαστούν κάποιοι δείκτες".

Να σημειωθεί ότι ο άτυχος εργάτης εργαζόταν στη ΔΕΗ για μικρό χρονικό διάστημα, με 8μηνη σύμβαση, και, όπως είναι φυσικό, στερούνταν της απαραίτητης εμπειρίας για τόσο επικίνδυνες εργασίες, στις οποίες μάλιστα δεν τηρούνταν ούτε ο κανονισμός λειτουργίας.

Τρεις τραυματίες στη Ζώνη

Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη ακόμα και αυτά τα λιγοστά μεροκάματα που υπάρχουν, εξαιτίας της πολιτικής συρρίκνωσης και διάλυσής της, οι εργάτες τα πληρώνουν πολύ ακριβά! Την περασμένη Κυριακή τρεις εργάτες τραυματίστηκαν, ενώ εργάζονταν σε επισκευαζόμενο πλοίο, όταν στην προσπάθειά τους να βγάλουν την προπέλα από το πλοίο, έσπασε το προστατευτικό καπάκι, με αποτέλεσμα και οι τρεις να πέσουν από τη σκαλωσιά, ύψους τεσσάρων μέτρων, στο έδαφος! Οι δυο από τους τρεις εργάτες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς χωρίς, ευτυχώς, να κινδυνεύει η ζωή τους.

Πρόκειται για τους: Ματθαίο Ανάργυρο,33 ετών, ο οποίος νοσηλεύεται στο Τζάνειο με κατάγματα στο χέρι, στο πόδι και στο θώρακα, και Γρηγόρη Δικτά,44 ετών, που νοσηλεύεται στο ΚΑΤ με κάκωση στο θώρακα και σπασμένα πλευρά. Ο ελαφρά τραυματισμένος είναι ο Κώστας Ραμάκης 58 ετών.

Το πλοίο ονομάζεται "Φλαγκ Μαρού" και ανήκει στην εταιρία "Γκόλντεν Γιούνιον",ο πλοιοκτήτης είναι ο κ. Βενιαμίν.Οι τρεις εργάτες δούλευαν στο συνεργείο της "Προπελέρ" του κ. Τσατσάνη.Χτες όλη τη μέρα πραγματοποιούσε έλεγχο η 5μελής Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας,προκειμένου να εξακριβώσει τα αίτια του ατυχήματος, ενώ διακόπηκαν όλες οι εργασίες στο πλοίο. Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Περάματος, ενώ το λιπαντικό υλικό που υπήρχε στο σημείο όπου γίνονταν οι εργασίες θα σταλεί σε Χημείο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτό προκάλεσε τη θραύση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ