Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΙΚΟΙ - ΜΠΑΣΚΕΤ
Πράξη πρώτη στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟ στον εναρκτήριο αγώνα για την ανάδειξη του πρωταθλητή

Στα ύψη ανεβαίνει σήμερα το θερμόμετρο της αγωνίας για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην πρώτη τους κόντρα (ΣΕΦ 21.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) από αυτές που θα κρίνουν τον πρωταθλητή για τη φετινή χρονιά. Οι ερυθρόλευκοι που έχουν το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση που χρειαστεί πέμπτο παιχνίδι (ο πρωταθλητής κρίνεται σε τρεις νίκες) θέλουν να ανακτήσουν τα σκήπτρα μετά από δυο χρόνια, ενώ ο Παναθηναϊκός να υπερασπίσει τον τίτλο του.

Μετά από τρία χρόνια λοιπόν οι αιώνιοι αντίπαλοι ξαναδιασταυρώνουν τα ξίφη τους σε έναν τελικό πρωταθλήματος. Η τελευταία φορά που είχαν συναντηθεί ήταν το 1995 - 96, όταν οι "ερυθρόλευκοι" αν και είχαν μειονέκτημα έδρας κατάφεραν να επικρατήσουν με 3 - 2 στις νίκες κατακτώντας τον τίτλο. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που ουσιαστικά έσπασε το πλεονέκτημα έδρας σε τελικό. Και λέμε ουσιαστικά, γιατί το 1988 - 89 είχε συμβεί κάτι ανάλογο με τον Αρη να παίρνει το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ που είχε το αβαντάζ, αλλά όλα τα παιχνίδια είχαν γίνει στο Αλεξάνδρειο. Στα στατιστικά στοιχεία θα πρέπει να αναφέρουμε και την άσχημη παράδοση που έχει το "τριφύλλι" στον Πειραιά, αφού από καταβολής επαγγελματικής κατηγορίας σε 15 αγώνες μόνο μια φορά έχουν καταφέρει οι "πράσινοι" να φύγουν από το ΣΕΦ με το ροζ φύλλο αγώνα. Ανάλογη είναι η κατάσταση που επικρατεί στα παιχνίδια που γίνονται στο κλειστό του ΟΑΚΑ, αφού ο Παναθηναϊκός έχει ένα σερί 8 - 0 νίκες έναντι του Ολυμπιακού στα ντέρμπι του πρωταθλήματος.

Προσοχή στο πλεονέκτημα έδρας...

"Τους εκτιμούμε τους αντιπάλους μας αλλά δεν τους φοβούμαστε", αυτή ήταν η δήλωση του Ντούσαν Ιβκοβιτς αναφερόμενος στο σημερινό παιχνίδι, σκιαγραφώντας την κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Οπως τόνισε ο Ντούντα οι αγώνες αποτελούν τη μεγάλη ευκαιρία της ομάδας του να αποδείξει ότι είναι καλύτεροι των αντιπάλων εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο το πλεονέκτημα έδρας. Αλλωστε μετά την απώλεια της Ευρωλίγκα όλοι διψάνε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οσον αφορά τους τραυματίες, τόσο ο Ρότζερς όσο και οι Γκολντγουάιρ με τον Τόμιτς ξεπέρασαν τα προβλήματα που είχαν και πλέον βρίσκονται στη διάθεση του προπονητή τους για το σημερινό παιχνίδι.

Παρών ο Ράτζα

Μπορεί να τρόμαξε λίγο τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού αλλά ο Ντίνο Ράτζα θα δώσει τελικά κανονικά το "παρών" στη σημερινή αναμέτρηση αφού κατάφερε να ξεπεράσει το τραυματισμό του στο μάτι. Πάντως τα προβλήματα δε λείπουν από τον Σούμποτιτς αφού ο Μπουντούρης δεν προλαβαίνει τελικά το σημερινό παιχνίδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ