Σάββατο 8 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΟΦΤΕΞ
Ξανά στους δρόμους του αγώνα

Χτες απέκλεισαν την Ιερά Οδό, απαιτώντας το σταμάτημα των εκβιασμών και την επαναλειτουργία της επιχείρησης. Νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα με συγκέντρωση στο υπουργείο Ανάπτυξης

Στον αποκλεισμό της Ιεράς Οδού προχώρησαν χθες το μεσημέρι για μία ώρα οι εργαζόμενοι της ΣΟΦΤΕΞ, απαιτώντας να σταματήσουν οι κυβερνητικοί εκβιασμοί, να συνεχιστεί η λειτουργία της επιχείρησης και να καταβληθούν αμέσως οι απλήρωτοι μισθοί στο προσωπικό. Ο αποκλεισμός της Ιεράς Οδού, εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι της ΣΟΦΤΕΞ και οι οποίες θα συνεχιστούν με τετράωρες στάσεις εργασίας την επόμενη βδομάδα και συγκεντρώσεις στα υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας και Εθνικής Οικονομίας.

Ωστόσο, μέχρι αργά το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη η δεύτερη συνάντηση του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων με τον Π. Φορλίν, (εκπρόσωπο της αμερικανικής κοινοπραξίας που ενδιαφέρεται να αποκτήσει τη ΣΟΦΤΕΞ) προκειμένου να βρεθεί λύση. Πάντως, η πλευρά των υποψήφιων αγοραστών - παρά τις υποχωρήσεις που έκανε η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου - εμφανίζεται αμετακίνητη στις απαιτήσεις της. Από την πλευρά τους, κυβέρνηση και διοίκηση της ΣΟΦΤΕΞ, εντείνουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς προς τους εργαζόμενους, τόσο για να δεχτούν τους όρους των Αμερικανών όσο και να σταματήσουν τις... ενοχλητικές κινητοποιήσεις. Ενδεικτική από αυτή την άποψη είναι και η δήλωση της αρμόδιας υφυπουργού Ανάπτυξης Αννας Διαμαντοπούλου,που είπε στους εργαζόμενους: "Δεν έπρεπε να ασχοληθώ με αυτή την υπόθεση" (!) εκφράζοντας τη δυσφορία της για τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις, ενώ από την άλλη, η διοίκηση της εταιρίας προσπαθεί να μαζέψει υπογραφές εργαζομένων που να δηλώνουν πως "αποδέχονται" αυτό το κατάπτυστο κείμενο. Ακόμη πιο αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση του προέδρου της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζογώπουλου, ο οποίος πιέζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν το κείμενο της αμερικανικής κοινοπραξίας.

Με δήλωσή του στο "Ρ" ο Χρ. Κατσούλιας, μέλος της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων, σημείωσε: "Μετά τις υποχωρήσεις της πλειοψηφίας του σωματείου, άνοιξε η όρεξη των υποψήφιων αγοραστών και ζητάνε να επιβάλουν έναν εργασιακό μεσαίωνα για τους εργαζόμενους της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή, αντιστέκονται, γι' αυτό σήμερα βρισκόμαστε στους δρόμους. Εμείς και την επόμενη βδομάδα θα είμαστε στους δρόμους για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση, γιατί αυτή είναι υπεύθυνη να πάρει πίσω τους εκβιασμούς, να λειτουργήσει η εταιρία. Αυτός είναι ο στόχος μας και πιστεύουμε ότι θα νικήσουμε, αρκεί να μην έχουμε πάλι υπαναχωρήσεις από την πλειοψηφία του σωματείου. Τέλος, ζητάμε να σταματήσουν τις πιεστικές παρεμβάσεις τους τόσο ο εργοδοτικός μηχανισμός, όσο και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ