Σάββατο 8 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΒΕ)
SOS για τις παράνομες δεξαμενές καυσίμων

Την εγκατάσταση και λειτουργία παράνομων δεξαμενών υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στο νομό Αττικής από ιδιωτικές εταιρίες κατασκευαστικές, μεταφορών και διανομών καταγγέλλει με επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης Ε. Βενιζέλο η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας.

Οπως τονίζει η Ομοσπονδία, οι εταιρίες αυτές τοποθετούν τις δεξαμενές με πρόσχημα την κάλυψη εσωτερικών αναγκών σε καύσιμα, στην πραγματικότητα, όμως, αλλοιώνουν την αγορά και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους πρατηριούχους, ενώ ταυτόχρονα καθώς οι δεξαμενές αυτές δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις ασφαλείας, θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από σχετικές καταγγελίες που δέχεται η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας, πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις διαθέτουν παράνομα προς τρίτους καύσιμα, τα οποία προέρχονται από λαθρεμπόριο, είναι νοθευμένα και βέβαια αφαιρούν έργο από τους νόμιμους διακινητές καυσίμων προς τον καταναλωτή που είναι οι βενζινοπώλες. Ταυτόχρονα, όπως κατάγγελλε η Ομοσπονδία, πολλές εταιρίες τεχνικών έργων αγοράζουν πετρέλαιο κίνησης για ιδιοκατανάλωση και το διαθέτουν αντί αμοιβής σε εργολάβους που απασχολούν για τη διεκπεραίωση του έργου.

Η ΟΒΕ ζητάει την άμεση παρέμβαση του υπουργείου, καταγράφοντας όλες τις ιδιωτικές δεξαμενές, ελέγχοντας τη νομιμότητα των εγκαταστάσεων, τη διάθεση των καυσίμων και τις περιπτώσεις λαθρεμπορίας και νοθείας και αναγράφοντας τον αριθμό μητρώου της δεξαμενής στα παραστατικά της παράδοσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ