"Λαϊκές λιθογραφίες του Σωτηρίου Χρηστίδη" είναι ο τίτλος της μεγάλης έκθεσης που φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Βασ. Ολγας 108). Ο Σ. Χρηστίδης (1858 - 1940), ζωγράφος, λιθογράφος και εικονογράφος λαϊκών μυθιστορημάτων, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 20 ετών φτάνει στην Αθήνα και γράφεται διαδοχικά στην Ιατρική Σχολή και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τα εγκαταλείπει όμως και τα δύο και αρχίζει την επαγγελματική του σταδιοδρομία από το σχεδιαστήριο της Ελληνικής Εταιρείας Ορυχείων Λαυρίου. Την περίοδο αυτή γνωρίζεται με τον Κάρολο Χάουπ, από τον οποίο μαθαίνει την τέχνη της λιθογραφίας και με τον Δράκο Παπαδημητρίου, από τον οποίο μυείται στις εκδόσεις. Το 1904 μετακομίζει στην οδό Θεάτρου της Αθήνας, όπου βρίσκονταν τότε όλα σχεδόν τα λιθογραφεία, τα τυπογραφεία και οι εκδοτικές επιχειρήσεις της Αθήνας. Εκεί εγκαθιστά το ατελιέ του και σχεδιάζει τις περίφημες εικονογραφίες του και όλα τα ζωγραφικά του έργα. Η τέχνη του αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1938, με την έκθεση που οργάνωσε τότε ο Δημήτρης Πικιώνης,αφιερωμένη "εις την τέχνη της ελληνικής παραδόσεως".
- Εγκαινιάζεται στις 13 Μάη στην αίθουσα τέχνης "Τερρακόττα" (Χρυσ. Σμύρνης 13, Θεσσαλονίκη), έκθεση με τίτλο "Νέοι δημιουργοί".Παρουσιάζουν έργα τους οι καλλιτέχνες Χρήστος Αλαβέρας, Γεωργία Κολαξή, Βίνια Κονταξάκη, Ελένη Μιχαλακοπούλου, Χριστίνα Νάκου, Κασσιανή Τσακιρίδη, Κώστας Τσώλης και Δημήτρης Χρηστίδης.Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιούνη.
- Την ίδια μέρα στην αίθουσα τέχνης "Ατριον" εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής της Μάγδας Σιάμκουρη.Οπως σημειώνει στον κατάλογο η ιστορικός τέχνης Σταυρούλα Μαυρογένη "Η Μ. Σιάμκουρη, αγγίζοντας τα όρια της γλυπτικής κάνει το έργο της μη παραδοσιακό. Κύριο μέσο έκφρασής της αποτελεί το χειροποίητο χαρτί. Αφετηρία για την ενασχόλησή της μ' αυτό το υλικό υπήρξε η ανάγκη της να ξεφύγει από τα συγκεκριμένα πλαίσια ενός τελάρου και των παραδοσιακών υλικών ζωγραφικής. Θεωρώντας την επιφάνεια του μουσαμά ουδέτερη και τη χρήση πινέλου σαν εργαλείο που εμποδίζει τη δημιουργική πράξη, ενδιαφέρθηκε για μια πιο φυσική και βιωματική σχέση με το έργο".
- Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με την ευκαιρία της παραχώρησης από το υπουργείο Ανάπτυξης του γλυπτού "Κεκλιμένη Μορφή" του Κλέαρχου Λουκόπουλου και της δωρεάς έργων από το γιο του Δημήτρη Λουκόπουλο, οργανώνει εικαστικό αφιέρωμα με τίτλο "Λουκόπουλος: Ο γλύπτης - οικοδόμος. Ψήγματα πορείας".Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Ιούνη.
- Στην αίθουσα του Μύλου, η επανενταξιακή υπηρεσία του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, "Κέντρο Ημέρας", διοργανώνει έκθεση κεραμικής του εργαστηρίου "Πυξίδα".Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 17/5 και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Μάη.
- Μια καλλιτεχνική παρέμβαση στο χώρο της τέχνης, αποτελούν "οι εικαστικές εκφράσεις εργαζομένων", έκθεση εικαστικών τεχνών, που συνδιοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου του Τομέα Πολιτισμού του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με την ΕΤ-3 και τον "102 FM". Η έκθεση φιλοξενείται από τις 12 έως τις 25 Μάη στον Πύργο του Μύλου.