Σάββατο 8 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις
  • Στον εμπνευστή του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ Αμερικανό Ρόμπερτ Φλάερτι αφιερώνονται οι προβολές της Ταινιοθήκης της Ελλάδας,στο "Παλλάς" (8-12/5). Ο Ρόμπερτ Φλάερτι, φυσιοδίφης, εξερευνητής και εθνολόγος, συμπάσχει με τους ήρωες, καταγράφοντας την καθημερινή ζωή, τις συνήθειες, τους αγώνες τους για επιβίωση και πάνω απ' όλα καταγράφει τον άνθρωπο μπροστά στη φύση. Το πρόγραμμα της Ταινιοθήκης συμπληρώνεται με μικρό αφιέρωμα στον Ιάπωνα σκηνοθέτη, Ακίρα Κουροσάβα.
  • "Μουσικές στιγμές του αιώνα που φεύγει" τιτλοφορείται η συναυλία, που διοργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, την Τρίτη (8μμ), στο Πνευματικό Κέντρο (Ακαδημίας 50). Η σοπράνο Μάρα Θρασυβουλίδου και ο τενόρος Κωνσταντίνος Παλιατσάρας,με τη συνοδεία της Νίνας Πατρικίδου (βιολί) και του Νίκου Τσεσμελή (κοντραμπάσο) θα παρουσιάσουν τραγούδια από αθηναϊκές και βιεννέζικες οπερέτες, αθηναϊκή επιθεώρηση κ. ά. των Χατζηαποστόλου, Σακελλαρίδη, Λέχαρ κ. ά. Στο πιάνο ο μαέστρος Γιώργος Νιάρχος.Είσοδος ελεύθερη. Στον ίδιο χώρο από την Τρίτη (7μμ), σε συνεργασία με την Εστία Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής, παρουσιάζεται η έκθεση ζωγραφικής του Σάντι Νικολαρέα "Φτερουγίζοντας στο όνειρο",που αφιερώνεται στα άτομα με νοητική υστέρηση. Θα διαρκέσει μέχρι τις 16/5 και τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς της Εστίας.
  • Στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων "Μελίνα Μερκούρη" (Ηρακλειδών 66, Θησείο), εξάλλου, από τις 14-28 του Μάη, φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Πούλιου.Τα έσοδα της έκθεσης, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Προξενείο της Ακτής Ελεφαντοστού, θα διατεθούν για την αγορά αντιλεπρικών φαρμάκων για τα παιδιά - θύματα της ασθένειας Ulcere de Buruli.
  • Βραδιά φλαμένκο η σημερινή (8.30μμ) στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο "Σπύρος Αποστόλου", στους Αγ. Αναργύρους, όπου θα εμφανιστεί το συγκρότημα "Ρομάνι".Είσοδος ελεύθερη.
  • "Η χαρά της ανακάλυψης" είναι το σύνθημα των εκδηλώσεων (όλο το Μάη) στο Παιδικό Μουσείο (Κυδαθηναίων 14, Πλάκα, τηλ. 3312.995, 6) του Δήμου Αθηναίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και τα 100ά γενέθλια των Παιδικών Μουσείων. Στις 15/5 θα πραγματοποιηθεί διανυκτέρευση των παιδιών - συνδρομητών στο Παιδικό Μουσείο, με τίτλο "Μια νύχτα κοιμάμαι στο Μουσείο". @Το5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Πολιτισμού διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αμαρουσίου (11-23/5), με συμμετοχή 23 δημόσιων σχολείων της πόλης. Φέτος το Φεστιβάλ αφιερώνεται στην επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Θα παρουσιαστούν ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες (θέατρο, χορός, μουσική, εκθέσεις εικαστικών και τεχνολογίας, λογοτεχνία, ποίηση κ. ά.). Το Φεστιβάλ θα κλείσει στις 23/5 (8μμ) στο θέατρο Αναβρύτων με την ανακοίνωση των βραβείων και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ