Σάββατο 8 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Δ' ΕΘΝΙΚΗ
Ηρθαν τα πάνω... κάτω

Με... νομοθετικό διάταγμα από χθες ο Ακράτητος μπορεί να αισθάνεται μέλος της Γ' ΕΘνικής. Η Πειθαρχική Επιτροπή (ΠΕ) της ΕΠΟ τιμώρησε τον βασικό συνδιεκδικητή του Αχαρναϊκό, με 15θήμερο ημερολογιακό αποκλεισμό από κάθε επίσημη και φιλική αναμέτρηση. Αυτό σημαίνει πως τις επόμενες δύο αγωνιστικές η μενιδιώτικη ομάδα μηδενίζεται και επιπλέον σε κάθε παιχνίδι θα της αφαιρούνται τρεις βαθμοί. Ετσι χάνει την άνοδο.

Οι εκτιμήσεις και η "φημολογία" κάνει λόγο για σκανδαλώδη εύνοια στην ομάδα των Ανω Λιοσίων. Οπως υποστηρίζουν "παροικούντες την Ιερουσαλήμ", το παρασκήνιο ήταν αυτό που διαμόρφωσε τις εξελίξεις. Βέβαια η διοίκηση του Αχαρναϊκού έδωσε την αφορμή. Είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία έβριζε "Θεούς και δαίμονες". Εκεί στηρίχτηκε η ΠΕ και στέρησε από τους "πράσινους" τον προβιβασμό.

Οσοι όμως μιλούν για μονομέρεια, επιχειρηματολογούν παραπέμποντας σ' ανάλογες περιπτώσεις όπου η ποινή ήταν ασύγκριτα μικρότερη (π.χ., πρόστιμο). Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι ο Αχαρναϊκός έκανε προσφυγή στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ. Εκδικάστηκε αμέσως και απορρίφθηκε. Ετσι αν ο Ακράτητος στις δύο αγωνιστικές που απομένουν ως τη λήξη του πρωταθλήματος κάνει μια νίκη, στέφεται πρωταθλητής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ