Σάββατο 8 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ξανά ενώπιος ενωπίω

Ολυμπιακός και ΠΑΟ πάλι στη σέντρα αύριο, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα

Μετά τον τελικό του κυπέλλου, όπου ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής, οι δύο "αιώνιοι" αντίπαλοι θα συναντηθούν και πάλι αύριο, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός, με... αέρα 11 πόντων από τους "πράσινους" και σχεδόν βέβαιος πρωταθλητής, θα παίξει για το γόητρο, ενώ, αντίθετα, ο Παναθηναϊκός είναι με την πλάτη στον τοίχο. Τυχόν ήττα ίσως του στερήσει οριστικά τα όνειρα για κατάκτηση της δεύτερης προνομιούχο θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Βλέπετε, η ΑΕΚ έχει θεωρητικά εύκολο έργο στο "Νίκος Γκούμας" με την Καβάλα. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα νέα από τα δύο στρατόπεδα:

Χωρίς Καραπιάλη - Αμανατίδη

Ο Ολυμπιακός με ανεβασμένο το ηθικό από την κατάκτηση του κυπέλλου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟ με δύο ελλείψεις. Οι Βασίλης Καραπιάλης και Γιώργος Αμανατίδης είναι τιμωρημένοι και έτσι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προορίζει για τη θέση τους, τους Ανδρέα Νινιάδη και Πίτερ Οφορίκουε. Απών φυσικά θα είναι και ο τραυματίας Στέλιος Γιαννακόπουλος. Οσον αφορά τον Σίνιτσα Γκόγκιτς και τον Αλέξη Αλεξανδρή που έχουν πρόβλημα στο μηνίσκο τους, σύμφωνα με τον γιατρό Χρήστο Δάρρα είναι έτοιμοι και στη διάθεση του προπονητή τους. Αναφερόμενος στο ματς ο τεχνικός των Πειραιωτών επισήμανε: "Είναι ένα διαφορετικό ματς από αυτό του κυπέλλου. Θέλουμε τη νίκη ώστε να αποδείξουμε άλλη μια φορά ότι είμαστε οι καλύτεροι. Ο Ολυμπιακός σε κάθε ματς δίνει εξετάσεις".

Ανασύνταξη δυνάμεων

Οσον αφορά το στρατόπεδο του Παναθηναϊκού σίγουρα τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα. Πλέον και μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος ο ΠΑΟ βαδίζει πλέον σε τεντωμένο σχοινί, κυνηγώντας τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα δηλώνει αισιόδοξος για την έκβαση του ντέρμπι: "Επιμένω ότι οι διαφορές των δύο ομάδων δεν είναι μεγάλες. Μπορούμε να βρούμε το κουράγιο να ανασυνταχθούμε και τελικά να πάρουμε τη νίκη. Αλλωστε εμείς διψάμε γι' αυτή περισσότερο από τον αντίπαλο".

Στον αγωνιστικό τομέα ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα δώσει τελικά το "παρών", αφού το ιατρικό τιμ αποφάσισε ότι μπορεί να "βγάλει" τα δύο ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ την ερχόμενη Τετάρτη και στη συνέχεια να οδηγηθεί στο χειρουργείο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ